Hlavní obsah
Názory a úvahy

S úctou, ale i s rozumem. Zeman by měl zvážit, zda společnost potřebuje jeho neustálé názory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Úžasná doba, že ano? Žijeme v době, kdy do našich životů nadále promlouvá bývalý prezident, velikost samotného národa, jehož moudrost sahá k horizontu a jeho vize daleko za hranice tohoto světa.

Článek

Ano, správně tušíte, že mluvím o Miloši Zemanovi, státníkovi a neohroženém bojovníkovi za české zájmy, který nyní ze svého zaslouženého odpočinku přichází, aby nám nabídl své nekonečné moudrosti ohledně vládního balíčku.

Jak čteme v nejnovějších zprávách, Miloš Zeman kritizuje vládní konsolidační balíček jako „neprovázanou tříšť 50 nápadů“. A jak trefně! Kdo by si nevšiml, že tento muž dokáže přesně popsat nedostatky vládních návrhů a následně nám nabídnout alternativní řešení, jak to pouze někdo se Zemanovými životními zkušenostmi a intelektem dokáže.

Sarkasticky si dovolím upozornit na skutečnost, že by snad bylo lepší, kdyby se Miloš Zeman nevyjadřoval už k ničemu a místo toho si užíval svůj zasloužený důchod. Ale kdo by chtěl takový dar odepřít národu?

Naopak, tato země by měla být vděčná, že se Miloš Zeman i nadále věnuje důležitým otázkám a rozhodnutím, které ovlivňují každého z nás.

Někdo by mohl namítnout, že by bylo lepší, kdyby se budoucností České republiky zabývali mladší a energičtější politici, schopni přijmout nové nápady a prosazovat vizi, která je v souladu s potřebami současného světa.

Ale proč bychom hledali někoho jiného, když máme tu čest mít mezi sebou tolik znalostí a zkušeností, které nám Miloš Zeman může nabídnout? Nenechte se oklamat mládím a energií. Pravá moudrost leží ve zkušenostech a vážených názorech, které nám Miloš Zeman nabízí bez ohledu na to, že jsme o ně nežádali.

Oslavme raději fakt, že se Miloš Zeman rozhodl svůj drahocenný čas věnovat otázkám národní politiky. Nenechte se svést myšlenkou, že by bylo lepší, kdyby se Zeman omezil na svůj vlastní život a soukromí, místo aby nám dával podněty a návrhy, které by vylepšily naše životy. Právě naopak, my bychom měli být vděčni za každou větu, kterou Miloš Zeman pronáší s marným pokusem napravit a vylepšit situaci v České republice.

Takže tímto fejetonem, který je sice sarkastický, ale zároveň i s úctou ke všem těm lekcím a zkušenostem, které nám Miloš Zeman poskytuje, přijměme jeho moudrost a nechme se vést jeho nekonečným zdrojem nápadů a rad.

Koneckonců, pokud nemáme Miloše Zemana, kdo nás naučí, jak správně řídit naši zemi a kterým směrem bychom měli jít? Mladší a energičtější politici se jen těžko vyrovnají s takovým monumentem moudrosti a zkušeností, jakým je náš bývalý prezident.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz