Hlavní obsah
Seberozvoj

Brzy po Silvestru: Když pozitivní myšlení přitahuje lásku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martina Brodská

Ocitli jste se někdy v pasti mozku, který byl zároveň vaším přítelem i nepřítelem? Za jakých okolností nám pomáhá dopracovat se k naším cílům a za jakých okolností jde proti nám?

Článek

Naše vůle versus vůle jiných osob

Možná jste si všimli, že vůli dokážete ovlivňovat spoustu věcí, které máte ve svých rukou. Existují však i záležitosti či situace, na něž má vliv ještě také jiná osoba. Jakým způsobem je možné dosáhnout cíle, když vůle na druhé straně prostě není? Chce se vám v tu chvíli všechno vzdát, protože vaše úsilí vede jenom k frustraci? Ano, to je celkem běžná lidská reakce. Jak se ovšem vyhnout frustraci, která vás časem jenom víc a víc trápí?

Pokud je působnost jen na nás, máme šanci se postupnými kroky dopracovat toho, co jsme si vytýčili. Je to o motivaci a vůli dojít k cíli. Stejně tak je to o nastavení naší mysli, když chceme dojít k požadovanému výsledku, i když se na něm nevyhnutelně podílí také jiná osoba.

Anketa

Už jste někdy pocítili, že vaše mysl pracuje proti vám?
ano
100 %
ne
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11 čtenářů.

Síla pozitivní energie

Z naší strany jsme vykonali všechny kroky k tomu, aby to vyšlo. Máme k dispozici ještě další silný vliv, a to vysílat náš požadavek jako přání s pozitivní energií. Toto přání musí být vysloveno s důvěrou a datováno jako co nejdřív. Vysílá se jako pozitivní energie, která se nemá kde ztratit. Když se nedaří splnit si to, co bylo dříve chybně vysíláno, musíme změnit strategii. Můžeme si přát něco velmi podobného. Síla této myšlenky má stejný vliv, jako naše vůle.

Na začátku jsem se zmínila o tom, že náš mozek může být přítelem i nepřítelem zároveň. Má totiž tendenci v rámci ochrany našeho života, zdraví a integrity předvídat události, které by se mohly stát. Jeho cíl je ochránit nás. Zároveň vnáší negativní myšlenky, které nám brání dosáhnout našich snů. Proto, aby se splnily, je potřeba je nahradit výhradně pozitivním myšlením. Jak se bráníte negativním myšlenkám?

Anketa

Věděli jste, že vaše mysl může mít přímý vliv na váš úspěch či neúspěch?
ano
100 %
ne
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8 čtenářů.

Ještě lepší, než jste čekali?

Pokud chcete něco nového nebo někoho nového přivést do vašeho života, nastavte si mysl pouze na to, že to dobré, co si přejete, přijde a nemusí to být výhradně to, co jste si přesně přáli. Může přijít něco mnohem lepšího nebo někdo mnohem lepší, který převyšuje vaše předchozí přání.

  • Pro dosažení našich cílů a překonání překážek je důležité porozumět vlastní mysli a emocím.
  • Pozitivní myšlení má významný a nastavení mysli může mít významný dopad pro náš profesní i osobní život.
  • Vytrvalost a schopnost přizpůsobení se změnám jsou nezbytné při dosahování cílů.
  • Interakce naší mysli s ostatními významně ovlivňuje naše cíle i nás samotné.
  • Vyzkoušejte techniku pozitivního myšlení a pozorujte její efekt.

Přeji vám do nového roku hodně lásky, splnění pozitivních přání a udržení mozku na uzdě tak, aby vám sloužil a zároveň nebránil ve štěstí.

Anketa

Myslíte, že je v lidských silách kompletně ovládnout svou mysl?
ano
31,3 %
ne
12,5 %
je to velmi náročné
56,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 16 čtenářů.

Zdroj:

LOYD, Simon. 2020. Indigový svět. Olomouc: Anag. 2. vyd. 214 s. ISBN 978-80-7554-265-6.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz