Hlavní obsah
Aktuální dění

Je v Česku někdo, kdo by nekritizoval politiku premiéra Petra Fialy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vlada.cz, zdroj: Oficiální web Vlády ČR

Trefný slogan vlády Petra Fialy - „Česko na křižovatce“.

V poslední měsících se v médiích objevuje více a více zpráv s kritikou na adresu našeho premiéra Petra Fialu. Z mého pohledu je překvapením, kdo všechno ho kritizuje. A tak je na místě otázka: Je v Česku někdo, kdo by nekritizoval jeho politiku?

Článek

Není žádným tajemstvím, že důvěra občanů České republiky ve Vládu Petra Fialy je velmi nízká. Podle posledního průzkumu agentury CVVM, který byl zveřejněn v polovině srpna, současné vládě důvěru vyjádřilo pouhých 25 procent dotázaných. K nejvíce kritizovaným členům současné vlády v médiích patří také premiér Petr Fiala.

Někteří lidé mohou namítnout, že vláda Petra Fialy má v současné době velmi těžké podmínky, protože se musí vypořádat s válkou na Ukrajině a dědictvím předchozích vlád. To může vysvětlovat, proč je její hodnocení tak nízké. Jiní mohou říci, že žádný politik nikdy nemůže uspokojit všechny. I když je v tom samozřejmě kus pravdy, překvapilo mě, kdo všechno v poslední době v médiích kritizoval současného premiéra, a to často velmi ostře. Uvedu několik konkrétních případů kritiky, které zveřejnila média.

Jindrová: „V Evropě je mezi premiéry nejhorší“

Článek novinářky Terezy Jindrové publikovaný na portále SeznamZpravy.cz s titulkem: „Fialova popularita se propadá. V Evropě je mezi premiéry nejhorší,“ vypovídá o tom, že již v létě minulého roku, byla premiérova popularita velmi špatná. Další články se postupem času do médií jen hrnou.

Bloger Jiří Nožička připomíná v posledních dnech tři nejzajímavější kritiky na adresu premiéra Petra Fialy.

Kalousek s kritikou nešetří

Prvním z velkých kritiků je tehdejší ministr Miroslav Kalousek, který by jako bývalý předseda strany TOP 09 a neústupný kritik minulého premiéra Andreje Babiše měl mít radost z toho, jaké politické strany aktuální koalici tvoří. Jenomže i k aktuální vládě je kritický více a více, což dokazuje článek: Kalousek je šokován Fialou. „Krystalický projev nepochopení trhu“, zveřejněný na portále Echo24.cz. Kalousek v něm označil Fialovo vyjádření k problematice rostoucích potravin za „krystalický projev nepochopení tržní ekonomiky“. Následně k jeho vládě dodal: „Máme právo na vládu, která dokáže alespoň inteligentně předstírat, že se snaží a že ví, co dělá.“

Kritika k Fialovi spojila rozhádané bratry Etzlerovy

Hlavní strana zpravodajského portálu iDnes.cz poutala titulkem článku: Usmíření bratrů Etzlerových: Jejich vztah tuží odpor k premiéru Fialovi!, který byl publikován na webu Expres.cz. I když na tento bulvární web zavítám sporadicky, tento zajímavý titulek mě zaujal a článek jsem si přečetla. Článek je o tom, jak v minulosti rozhádané bratry, tehdejšího redaktora České televize Tomáše i herce Miroslava, (který v kampani před posledními volbami do sněmovny, dle vlastních slov, politika Petra Fialu významně podpořil) dal dohromady kritický postoj k Petru Fialovi. Přesněji řečeno pak jeho neochota odvolat ministra spravedlnosti Pavla Blažka po schůzce s Martinem Nejedlým. Pakliže Petr Fiala tyto rozhádané skutečně dal dohromady, tak lze konstatovat, že někdy jeho politika, alespoň někdy něco pozitivního dokáže.

Dominik Hašek: „Fiala Je připodělaný“

Dalším velmi ostrým kritikem premiéra Petra Fialy je bývalá celebrita, hokejový brankář Dominik Hašek, který má v plánu v příštím roce kandidovat do Senátu ČR za politickou stranu TOP 09.

Kdo sleduje zprávy, tak pravděpodobně uhodne, že kritika Petra Fialy souvisela se sportovci z Ruska a Běloruska. Dominik Hašek, jako nesmiřitelný zápasník vůči nim totiž roznětl pozměněný postoj české vlády k této ožehavé otázce, vynucený problémem, který nastal při nedávném startu ruských a běloruských fotbalistů v dresu kazašského týmu Tobol Kostanaj v evropském pohárovém zápase v Plzni.

Náš hrdina z Nagana napsal premiérovi na síti X (Twitter) vcelku trefný vzkaz: „Vláda rozhodla, že individuální (i jiní) ruští a běloruští sportovci mohou vesele na našem území soutěžit a propagovat ruskou válku a ruské zločiny. Jsou jim ukradené ukrajinské a ruské životy? Jak smutné a v protikladu s prohlášením Petra Fialy, že máme být sebevědomý národ, když on je připodělaný.“ Článek na toto konkrétní téma s titulkem: „Hašek se kvůli ruským sportovcům pustil do premiéra. Fiala je připodělaný, řekl“, vydal zpravodajský portál Denik.cz.

Vláda Petra Fialy je nejhorší vládou od roku 2014

Mohla bych s dalšími konkrétními případy kritiky na adresu premiéra Fialy pokračovat, internet je jimi za poslední rok doslova zahlcen. Nicméně není třeba, protože průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) zjistil, že kabinet premiéra a šéfa ODS Petra Fialy považuje společnost za nejhorší od roku 2014.

Velká většina občanů České republiky není podle zjištění CVVM spokojena s programem vlády, činností i složením vlády, předsedou kabinetu a také tím, jak vláda komunikuje s veřejností.

Současná vláda Petra Fialy získala dle průzkumu horší vysvědčení než všechny předchozí vlády od roku 2014.

Premiéra je mi „opravdu líto“

I když jsem byla u voleb, nevolila jsem koalici SPOLU, občas mi je premiéra Petra Fialy „opravdu líto“. Záměrně píši v uvozovkách „opravdu líto“, protože z lidského hlediska je toho na něj přespříliš, je pod neustálým tlakem grilování ze strany médií, politiků i nás občanů. A je to on, který by měl stát za námi, za námi občany České republiky a hájit naše zájmy.

A tak by mě zajímalo, zda je v Česku někdo, kdo by nekritizoval politiku premiéra Petra Fialy a jeho vlády?

Anketa

Jak hodnotíte práci premiéra Petra Fialy a jeho vlády?
Velmi špatně.
91,8 %
Špatně.
2,1 %
Průměrně.
1,3 %
Dobře.
1,6 %
Velmi dobře.
3,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5790 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz