Hlavní obsah
Cestování

Od nejpálivějších papriček po neskutečné pláže: Trinidad a Tobago jsou karibským rájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Renaldo Matamoro, zdroj: Unsplash

Pláž Pigeon Point, Trinidad a Tobago

Zatímco někteří tráví svou podzimní či zimní dovolenou jen k válením na slunci u moře, jiní dobrodružně prozkoumávají, co exotické destinace nabízí. Takže pokud se ocitnete v Trinidadu a Tobagu - ochutnejte dobrodružství karibského ráje naplno.

Článek

Trinidad a Tobago jsou dva zcela odlišné ostrovy, plným názvem Republika Trinidad a Tobago. Jedná se o ostrovní stát v Karibském moři u severního pobřeží Jižní Ameriky, který se skládá z několika menších ostrovů. Tamní obyvatelé ostrovů jsou přátelští lidé, kteří milují pohodu.

Pokud jednou jedinkrát spatříte krásu Tobaga, zjistíte, proč byl oblíbeným ostrovem Robinsona Crusoa.

Karibské klima je zárukou velmi stabilních a příjemných teplot po celý rok. Například v hlavním městě Port of Spain, je průměrná denní teplota 31 stupňů.

Tobago je známé svými luxusními letovisky, má bílé písečné pláže ideální pro vodní sporty a všude je přítomna africká tradice, prezentovaná prostřednictvím kultury a demografie.

Foto: Angelika, zdroj: Pixabay

Zátoka na ostrově Tobago

Trinidad je obchodním centrem rychle rostoucího ropného a plynárenského průmyslu. Vyznačuje se spíše městským způsobem života a má méně obyvatel afrického původu.

Foto: Kenrick Baksh, zdroj: Pexels

Port of Spain Corporation, Trinidad and Tobago.

Ostrov Trinidad je také domovem hlavního města Port of Spain s téměř 50 tisíci obyvateli a největšími budovami na těchto ostrovech.

Trinidadský karneval

Trinidadský karneval oslavuje africkou hudbu, mytologii a kulturu, vše chytře zabaleno do kostýmů, hudby a jídla.

Foto: Holger Woizick, zdroj: Unsplash

Velkolepý karneval v Trinidadu si nenechte ujít

Obvykle se koná v únoru, takže začněte plánovat a šetřit peníze, protože další velkolepý karneval se koná od 7. do 14. února 2024.

Nejdivočejší z nejdivočejších

Nejpálivější paprika na světě? Ano, pochází právě odsud. Mnoho mužů již ochutnalo a několik hodin se váleli na zemi se silnými bolestmi žaludku.

Foto: Tparsons, Licencovaný zdroj: CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27803731

Pálivé papričky Trinidad Moruga Scorpion

Tato paprika, zvaná Trinidad Moruga Scorpion, vyhání doslova páru z uší.

Plavba lodí s proskleným dnem

Samozřejmě ne pro ty, co mají panickou hrůzu z hloubek. Tato loď s proskleným dnem vás vezme podél pobřeží, abyste poznali podmořský svět a celou jeho krásu, aniž byste se namočili. Plavba trvá přibližně tři hodiny.

Bubnující kultura

Jediné, čemu se zde nevyhnete, je všudypřítomná hudba. Tyto ostrovy jsou domovem mnoha hudebních stylů. Nejzvláštnější hudba je ta, která pochází z žesťových bubnů. A i když bicí na první pohled nevypadají nijak zvláštně, zvuk a rytmus z nich vycházející donutí každého pohupovat se v rytmu.

Krásy deštných pralesů

V tamních deštných pralesích Karibiku jsou poněkud zvláštní tvorové a některé z nich mohou být pro člověka i smrtelní.

Foto: Wayne Lee-Sing, zdroj: Unsplash

Leguán zelený na střeše kůlny - Trinidad a Tobago

Pokud se ale budete řídit pokyny průvodce a nesáhnete doslova na všechno, je velká šance, že dovolenou v této zázračné přírodě „přežijete“. Pokud tedy nefotíte selfie s hady, žábami a jedovatými květinami.

Pikantní dovolená v Karibiku

Někteří lidé to mají rádi pikantní, a to včetně obyvatel Trinidadu a Tobaga. Od rodiště nejpálivější papriky na světě ani nic jiného nečekejte.

Z Karibiku neodletíte vůbec hladoví, protože jídlo je založeno především na africké, španělské, čínské a východoindické gastronomii.

Foto: Owen Bruce, zdroj: Unsplash

Trinidad a Tobago nabízí bohatou a chutnou gastronomii

Nabídka tamní gastronomie je opravdu rozmanitá. Od známého karibského grilování až po pikantní kari, dušená masa, ryby a kuřecí maso. Nabízený koláč namočený ve vynikajícím karibském rumu, v žádném případě neodmítejte.

Tyto dva karibské ostrovy jsou opravdu rájem pro ty, kteří mají rádi žhavější dobrodružnou dovolenou.

Zdroj informací: Robinson, Arthur Napoleon Raymond, Brereton, Bridget M. a Watts, David. „Trinidad a Tobago“. Encyklopedie Britannica , 21. září 2023, https://www.britannica.com/place/Trinidad-and-Tobago. Zpřístupněno 21. září 2023.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz