Hlavní obsah
Cestování

Cesta do Asie, 20 let poté – 11. 7. 2004, K6 BASECAMP, Pákistán

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: matěj holub

Bouldering s elitou v basecampu pod K6, dolina Nangmah, Pákistán. V akci Mára.

Deníkové zápisky z téměř roční sólo cesty do Asie, den po dni, dvacet let poté

Článek

Ráno mě budí sluníčko a Alika, který přišel na návštěvu kolem 7 a opruzuje tu až do cca 10. Slunce smaží, a tak všechno sušíme a pak jdeme bouldrovat, kde zjišťuji, že jsem si totálně spálil nárty u nohou navzdory tomu, že jsem si je namazal 30 SPF. Bouldry jsou super, co není super je, že většinu z nich, které Mára s Houbou vymastí jen tak v sandálech, nevylezu ani v íbíčkách. Je to taky docela dřina v této nadmořské výšce a sotva dech popadám.

Foto: matěj holub

Bouldering v Nangmah Valley, v akci Houba

Zatahuje se a začíná sněžit, a tak rychle mastím ke stanům uklidit věci, které jsme nechali sušit venku, zatímco hoši řeší krásnou hranu. Provádím nezbytnou hygienu – bylo načase. Vaříme vynikající kolínka se sýrem a lovečáčkem, kecáme, já ještě lepím díru ve stanu a pak jen tak zevlujeme a kocháme se měnícím se světlem nad K-6 při soumraku a řešíme, jak to kluci po výstupu na Amin Brakk polezou.

Foto: matěj holub

Bouldering v Nangmah Valley, v akci opět Mára

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz