Hlavní obsah
Cestování

Cesta do Asie, 20 let poté – 18. 8. 2004, ISLÁMÁBÁD, Pákistán

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: matěj holub

Vzpomínka na parádní spaní pod Thalle La je v rozpáleném a „upoceném“ Islámábádu až bolestivá.

Deníkové zápisky z téměř roční sólo cesty do Asie, den po dni, dvacet let poté.

Článek

Dnešek zatím též nic zvláštního nepřinesl, snad kromě toho, že se právě v Islámábádu začíná konat juniorské MS ve squashi, což jsem se dočetl ze starých novin, do kterých mi ráno zabalili čápátí.

Další událostí byla dobrá zpráva z domova, že se „vízový anděl“ v česku pokusí ve věci mého indického víza něco podniknout.

K snídani jsem si dal svou oblíbenou buchtičku, která však zde v Islámábádu je o 10 Rs dražší než v Gilgitu, ale zato chutná úplně přesně jako naše bábovka. Nechal jsem si půlku na později, ale málem mi jí sežrali havrani, kterých je v kempu mnoho a kteří vystartují po čemkoliv, co není bez dozoru. Normálně rozvázali jídelní igelitku, vyndali si pytlík s buchtičkou, proklovli ho a pustili se do buchtičky, svině. Ehm, pardo, tedy havrani.

Též jsme s Italem a Angličany z náklaďáku, kteří v mezičase dorazili do kempu s dalšími několika lidmi, kteří s Angličany přišli z Passport Office, dali jointa a poklábosili.

Následoval net, jídlo (dal bhat) za 20,-, zmrzka a kemp.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz