Hlavní obsah
Cestování

Cesta do Asie, 20 let poté – 28. 8. 2004, ISLÁMÁBÁD, Pákistán

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: matěj holub

Další záchranná fotografie na vyplnění fotograficky nezdokumentovaného období - tentokrát Persepolis, Írán.

Deníkové zápisky z téměř roční sólo cesty do Asie, den po dni, dvacet let poté.

Článek

Čtení, špagety, net. Večer mě Angličan Jim a Novozélanďanka Bridgitte, kteří zde zůstali jediní po odjezdu zbytku Francouzů, pozvali na film (DVD s projektorem na velké plátno přes celý náklaďák) Fahrenheit 9/11 aktivistického dokumentaristy Michaela Moorea o Bushovi, Al-Kajdě, válce v Iráku a souvisejících vazbách.

Zde si dovolím popsat, co myslím svou „boudičkou“ tedy „Family Room“ v kempu pro cizince v Islámábádu. Je to betonový (jako ostatně všechny stavby v Islámábádu) domeček o půdorysu cca 4 × 3 metry s předsíní a hlavní místností s oknem, která je prosta čehokoliv. Jde tedy hlavně o rovnou podlahu a ochranu před deštěm a pražícím sluncem. Díky hmyzu však musím mít uvnitř místnosti jako moskytiéru postaven stan bez tropika. Výsledkem je tedy poněkud legrační situace, kdy bydlím ve stanu uvnitř domečku. Nejparádnější je ovšem teráska, na které se bezvadně pokuřuje, čte, vaří atd. Snímek boudičky je zveřejněn v článku z 19. 8.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz