Hlavní obsah
Cestování

Cesta do Asie, 20 let poté – 29. 8. 2004, ISLÁMÁBÁD, Pákistán

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: matěj holub

Pocit sloupu (nikoliv však solného) v liduprázdné Persepolis - další snímek na vyplnění fotograficky nezdokumentovaného období čekání na indické vízum v Islámábádu.

Deníkové zápisky z téměř roční sólo cesty do Asie, den po dni, dvacet let poté.

Článek

Dnešek opět nebyl ničím významný, až snad na doklad asijského bordelářství. Založil jsem před boudičkou popelník z pixly od jogurtu a ráno, když uklízeč zcela překvapivě zametal verandu, vzal „popelník“, vajgly vysypal před verandu a pixlu vyhodil do popelnice. Fakt nemá cenu se tu snažit o pořádek a čistotu, a tak vesele cvrnkám vajgly všude okolo.

Poté, co jsem dočetl Ludlumovu knihu „Bourne Identity“, zajel jsem na Super Market, tentokrát pro Koontze (Dragon Tears), špagety sladké, čtení, výlet na net, shami burger a limča. Toť vše.

Stále zmiňuji shami burger, pokusím se jej tedy čtenáři trochu přiblížit. Jde o vajíčkový burger, údajně největší pákistánskou pouliční pochoutku, tedy vlastně o orientálně kořeněnou (čát masala) omeletovou placku usmaženou na plechu na ohni v „housce“ s lehce osmaženou cibulí, rajčaty, koriandrem a pikantní omáčkou. Mňam. Burger nemusí být nezbytně vajíčkový – existuje totiž noho druhů shami burgerů, masové nevyjímaje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz