Hlavní obsah
Bydlení

Jak na vyvoněný byt a pročištění vzduchu v interiéru?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Také doma stále dezinfikujete, kupujete difuzéry, čistíte párou, pálíte svíčky a není to ono? Existuje snadná cesta, jak to vyřešit. Omezit chemii.

Článek

V zimním období trávíme hodně času doma. Pachy z vaření, domácích mazlíčků a všeobecně těžší vzduch je živnou půdou pro alergeny a viry.

Právě tímto způsobem si můžeme způsobit nekonečné rýmičky, bolesti hlavy a únavu. Řešením je vyházet chemické ,,voňavky'', vyhrabat starý zvlhčovač vzduchu, aromadifuzér, a to stejné udělat s dezinfekčními prostředky na podlahu.

Existují dvě cesty, jak si připravit ekologický prostředek, který zabíjí bakterie, spory plísní a je citlivý k našim přirozeným smyslům.

Vyrobte si čistě přírodní variantu, která funguje a je podporou našemu imunitnímu systému (delší varianta)

Směs k pročištění vzduchu v interiéru:

v 5ml lahvičce s kapátkem smíchejte následující esenciální oleje (100% přírodní a bez přísad)

  • 20 kapek citron
  • 20 kapek máta peprná
  • 20 kapek cypřiš
  • 20 kapek skořicové listy
  • 5 kapek kadidlo
  • 5 kapek myrha
  • 5 kapek černý pepř
  • 5 kapek jalovec
Foto: pixabay.com

aromaterapie

Lahvičku zavřete a důkladně ji protřepejte, aby se oleje promíchaly. Před použitím nechte směs alespoň 8 hodin rozvinout.

Směs můžete použít na výrobu univerzálního čisticího prostředku, nebo nakapat pár kapek do difuzéru, ať už elektrického nebo klasického zahřívaného čajovou svíčkou.

Při výrobě univerzálního čisticího prostředku smíchejte 250 ml bílého octa, 500 ml vody a 10- 20 kapek esenciální směsi pro pročištění vzduchu v interiéru, kterou jste si připravili.  Prostředek můžete nalít do rozprašovače, nebo použít na podlahy.

Varianta pro ty, co se jim nechce čekat, nebo se necítí být alchymisty

V drogerii zakupte bílý ocet, namíchejte 250 ml s 500 ml vody a přidejte 10-20 kapek řádně namíchané profesionální směsi éterických olejů určených přímo na úklid (100% přírodní a bez přísad)

Bílý ocet je složkou, která svou kyselostí zabíjí bakterie a spory plísní. Přírodní esenciální oleje zajistí nejen příjemnou vůni, ale svou přírodní přirozenou silou a svým synergickým působením může pomoci při očistě a ochraně vašeho prostředí doma, ve firmě, na úřadě, nebo kdekoliv, kde se chcete cítit čistě, příjemně a bezpečně. Můžete dát pár kapek do difuzéru, do vody při vytírání a úklidu, do klimatizace, vzduchotechniky, nebo do vysavače a nechat působit sílu účinných přírodních esencí.

Anketa

Zajímají Vás účinky jednotlivých přírodních přísad?
Ano, zní to zajímavě
33,3 %
Nechci se tím zatěžovat, ale rád/a to vyzkouším
0 %
Ne, nezajímá mě to
66,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 3 čtenáři.

Zdroje: KG STILES : The Essential Oils:complete Reference guide ISBN: 978-80-7554-235-9

Green Matters: Zelený život ISBN: 978-80-242-8471-2

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz