Hlavní obsah
Názory a úvahy

Co když jde Rusku o smrt Ukrajinců víc než o ukrajinské území?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mensanka

V ruské televizi se to hemží těmi, kteří chválí vraždění Ukrajinců a vyhrožují něčím podobným i ostatním státům. Mám pocit, že Rusku teď nejde o území Ukrajiny.

Článek

Jde jim o smrt Ukrajinců. A šikovnou propagandou pravděpodobně zblbli dokonce i některé spojence Ukrajinců, aby jim v tom ještě dělal užitečné pomocníky. Podívejte se na to, jak teď Polsko začíná mluvit o tom, že bude ukrajinské muže posílat zpět na Ukrajinu, aby mohli jít bojovat. To je ale najednou užitečnosti. Donedávna Ukrajina mluvila o tom, že bojovat chce a opravdu bylo mnoho mužů, kteří do války za svou vlast a na obranu Evopy před Ruskem jít chtěli. Teď ale už je těchto mužů nedostatek a ti, kteří jsou k dispozici v záloze a často v zahraničí bojovat nechtějí.

Shrnuto a podtrženo, mnozí Ukrajinci se vrátit bojovat nechtějí, Ukrajina bojovat chce. Naskýtá se otázka, kdo je tedy Ukrajina? A čímu vlivu podléhá? K čemu bude Ukrajincům vlast, když v ní nebudou Ukrajinci? Odpověď je nasnadě. Těm, kteří budou. A to budou Rusové.

Území Ukrajiny se dobývá snáze, než se doplňují šiky ukrajinských vojáků. Současná kauza týkající se posílání ukrajinských mužů zpět ze zemí azylu tomu nasvědčuje. Bitvy prostřednictvím dronů, které jsou ovládány někde z pohodlí od kafe jen zesilují ten odosobněný dehumanizující pocit, že jde jen o mačkání tlačítek jako na Playstationu bez reálných ztrát na životech.

Připadá mi, že kdyby Putin chtěl Ukrajinu dobýt, udělá to už dávno, ostatně mohl zajmout Zelenského již na začátku války, přitom do boje poslal vojáky nezkušené a s nedostatečnou výzbrojí. Staré zbraňové systémy a tanky se staly předvojem jeho ďábelského plánu. Podle mě jeho plán zní jasně, vyvraždit ukrajinské muže. Vzhledem k tomu, že novému Vůdci šplouchá na maják, nedivila bych se tomu, že se opájí představou, že prostě ukrajinští muži dojdou. A nastoupí muži ruští. Překvapuje mě, že to ještě nikoho z geopolitických analytiků dosud nenapadlo.

Rétorika Ruska sice zahrnuje územní změny a zdánlivě se Rusko tváří, že chce přijmout své staronové bratry a sestry pod svá křídla, ale dělá vše pro to, aby Ukrajince odřízlo od zdrojů energií, potravin a vůbec možnosti nějak přežít. A „pravdomluvnost“ Rusů je pověstná.

Tady se jedná o něco jiného, o snahu o genocidu. A pokud někdo nezasáhne opravdu razantně tak, jako to navrhoval francouzský prezident, přímo účastí NATO vojáků v poli, už Ukrajincům nepomůže ani svěcená. A teď stahují americké tanky Abrams, které se stávají lehkou kořistí dronů. Je to všechno dost na levačku.

Tady totiž někdo nabyl dojmu, že se jedná o něco jako World of Tanks. Ne, tohle není velká tanková bitva ani přehlídka bojů s moderními technologiemi, toto je bitva o přežití ukrajinského genofondu. Rusové mají hodně knih s tímto zaměřením, rasově jsou dost zblbí na to, aby si mysleli, že Ukrajinci nejsou vhodná rasa k přežití. Podívejte se na jejich ideology. Do některých jejich knih jsem měla možnost nahlédnout, Goebbels hadra.

Takže ne Putin jako Kristus, ale spíš jako nějaký esesák, komandant z koncentračního tábora, který se naoko kryje tím, že útočí na nacisty. Je to opravdu tak složité krytí, aby ho někdo neprokoukl? Navenek to vypadá všechno jako regulérní válka, ale prosakují zprávy o zabíjení zajatců, o nerespektování základních pravidel války, i když už ta je samotná nespravedlivá. Je třeba. aby se veřejně vědělo o možnosti, že Putin má druhý plán.

A tím je genocida ukrajinských občanů.

P.S.: Pokud se ve své úvaze čirou náhodou mýlím, a Rusko dosud nezískalo ukrajinské území jen proto, že je slabé, tak je to taky dobře. Protože to znamená, že Rusko rozhodně není nejsilnější stát na světě, když ruskému medvědu ukrajinská holubice stále klove oči. Potom hrr na medvěda, ať už je od něho jednou provždy pokoj.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz