Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jak si představuji ideálního chlapa: Jak na Nový rok, tak po celý rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mensanka

Mužské hlavy na jednom ústavu.

Často se zabývám otázkou, co jsou vlastně ti čeští muži zač, a zatím jsem nenašla uspokojivou odpověď. Mám z nich popravdě dost rozporuplný dojem.

Článek

Mám dojem, že čeští muži se vyznačují především tím, že ničím zajímavým nevynikají. Tedy především ti muži, kteří jsou podporovaní ženami, a jsou tedy někde veřejně vidět. Občas někde probleskne tu a tam někdo zajímavější, ale ten je většinou sám jako kůl v plotě a bojuje s osudem a se všemi těmi průměrnými muži podporovanými průměrnými ženami.

Jeden známý český sexuolog několikrát říkal, že ženy jsou daleko častěji průměrné než muži. Že suma průměrných žen je větší, než suma průměrných mužů, že muži jsou častěji nadprůměrní a výjimeční, stejně jako jsou častěji podprůměrní a vyloženě uhnutí z průměru směrem dolů. Že ta genetika je taková škodolibá a vyrobila ženám gen robustnější, ale zato průměrnější. A že když už je někde žena mimo průměr, je to spíš výjimka. No a taky se mi zdá, že ty průměrné ženy rády v Česku podporují hlavně průměrné muže. Výjimečného muže, který má někde prostor se prosadit, aby pohledal.

Lidé vzhledem k tomu, že nejsou obecně mistři logiky a briskního chápání souvislostí, často argumentují, že když je někdo výjimečný a nadprůměrně schopný, že se má sám prosadit, sám si vytvořit projekty, sám podnikat, sám vybudovat impérium nebo si sám najít uplatnění, je přece výjimečný, tak co mu brání? Povím vám, co mu brání. Představte si takového výjimečného člověka například na měsíci. S kyslíkovou bombou na dva dny. Co by tam asi dokázal? Nebo například v hluboké džungli mezi opicemi. A teď si ho představte v davu průměráků, které nezajímá nic jiného než leštění vlastního ega a bejváku. Chápete? Vy chytřejší ano. Vy ostatní mlčte.

Výjimeční muži potřebují podporu stejně jako výjimečné ženy. Ideálního muže si představuji jako někoho, kdo má nejen osobnost a šarm, ale kdo také ví, která bije. Kdo se vyzná v lidech a pozná, kdo je kdo, na první pohled. Ideální muž dokáže společností pohnout tak, že sama neví, co se stalo. Takový muž si nenechá od druhých s.át na hlavu, ale dokáže každému vnést do života to, co si zaslouží. Ideální muž umí kouzlit a vyzná se v neznámu i v banalitách a umí je odlišit.

Připadá vám, že popisuji běžného českého muže? Mně ne. Myslím, že průměrný český muž je pravý opak toho, co považuji za ideálního muže. A myslím si, že průměrný český muž na každého, kdo se takové ideální charakteristice přibližuje, nesnesitelně žárlí. Stejně jako průměrná česká žena, která má svého mužíčka pěkně oprášeného, aby se leskl a dobře vydělával.

Přijde vám to, co píši, divné? Mně ale čeští muži také připadají být divní, takže to je fifty fifty. A pokud existuje někdo, kdo je nenormálně nadprůměrný, ať se mi ozve, docela ráda bych ho poznala. Zajímají mne kuriozity, ale těch je plné Česko, a proto bych taky projednou ráda poznala někoho normálního a ne průměrného českého bizára.

Sorry čtenáři a čtenářko, muselo to ven, jestli se vám to nelíbí, máte být jako společnost vyspělejší. Není to má chyba. Reklamujte u zadavatele a dejte vědět, kdo to byl.

P.S.: A pro jakéhosi pana Černého, který mne zve v komentářích do Amazonie: ať má prosím připravenou letenku a ozve se mi osobně a nemachruje na netu před ostatními, takové nabídky jsou jen na zvýšení ega mužů, kteří na nic jiného nemají, než se jen planě vytahovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz