Hlavní obsah
Rodina a děti

Zaveďme svátek hodných babiček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mensanka

Máme svátek matek, mezinárodní den žen, a je načase zavést den hodných babiček.

Článek

Takový den si vnoučata se svými rodiči vzpomenou na své hodné babičky a také jim poděkují, dají jim květinu a třeba nějaký dárek, a hlavně jim dají najevo, že je mají rádi a že si jich váží.

Říkám záměrně den hodných babiček. Takový den bude určen pro takové ty hodné babičky. Co se rády starají o svá vnoučata, rády jim věnují čas, rády je u sebe nechávají přespávat, rády je u sebe vítají o prázdninách nebo je s sebou berou na výlety nebo na dovolenou. Ale hlavně takové babičky, které mají svá vnoučata rády, věnují se jim, a i když toho třeba samy moc nemají, alespoň jim rády třeba přečtou pohádku nebo je vezmou na vycházku nebo se jim prostě s láskou věnují, a když mohou, tak jim i uvaří něco dobrého, protože jak praví zkušenost, hodné babičky často vaří lépe než maminky, protože mají s vařením dlouholetou zkušenost.

Svátek hodných babiček ale nebude pro takové ty hrozné bábrle, které se vnoučatům vůbec nevěnují, které si jenom samy lítají po svých koníčcích a nákupech, hrají si na nepostradatelné a důležité v práci, takové ty báby, které pořád křičí, že mají právo na vlastní život a vnoučata je obtěžují. Takovým tento svátek rozhodně patřit nebude a nikdo si při něm na ně ani nevzpomene. Rozhodně nebude patřit bábám, které se uvolí ke starání o vnoučata jedině poté, co za to dostanou od státu dotaci, a s nechutí tedy své vnoučky a vnučky přetrpí.

Svátek hodných babiček rozhodně nebude patřit bábám, které na svoje vnoučata kašlou, vytahují se na ně i na svoje vlastní děti a dělají, že když si je oni sami pořídili, mají se o ně sami starat. Jsou to většinou takové ty rozmazlené báby, co byly rozmazlené odjakživa, a jim samotným možná jejich hodná maminka pomáhala s dětmi horem dolem a jejich hodná babička jim kdysi každý týden pekla buchty. A ony si teď na vnoučata ani nevzdechnou a pořád jsou někde v luftě jako čarodějnice na koštěti. Tak takovým bábám rozhodně na svátek hodných babiček nikdo nepopřeje.

Moje babička byla také moc hodná, četla mi pohádky, zpívala písničky, učila mě šít a vařit, skvěle vařila a často mi připravovala dobroty a dorty, když jsem měla nějaké výročí. Byla na mě moc hodná a ráda jsem u ní trávila čas. Dnešním dětem nezávidím jejich nemožné rozjívené sebestředné báby a nedivím se jim, že jsou pak smutné a skleslé, když mají za babičky zlé sebezaměřené důry. A právě proto bych ráda poděkovala své hodné babičce za to, že byla tak skvělá, i když tu dnes mezi námi dávno není.

Ať žijí hodné babičky a ty ostatní ať táhnou klidně k čertu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz