Hlavní obsah

3 skvělé hodnotové akcie, které v září křičí o koupi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

Navzdory letošnímu růstu trhů lze stále najít skvělé hodnotové akcie

Článek

Při podrobném zkoumání sféry a potenciálu oceňovaných akcií se na burzovní scéně objevují tři společnosti, a to společnost Emerson Electric, která se zabývá automatizačními technologiemi, výrobce vodních produktů Pentair a průmyslový konglomerát 3M. Tyto společnosti se jeví jako významní kandidáti, kteří vykazují značný růstový potenciál spojený s omezeným poklesem, což přitahuje pozornost investorů po celém světě.

Emerson Electric: Přeměna automatizace v hodnotu

Společnost Emerson Electric [EMR] je v centru pozornosti při diskusi o hodnotových akciích. Strategické úvahy vedení společnosti zaměřené na automatizaci a její okrajové trhy, jako je průmyslový software a testování a měření, předpokládají v nadcházejících letech slibné výnosy. Společnost Emerson Electric nedávno dokončila transakci se zbytkovým 40% podílem ve společném podniku HVACR Copeland, po níž se očekává, že společnost zrychlí svůj růst na svých klíčových koncových trzích.

V roce 2024 dosáhla společnost Emerson Electric v hlavním oboru automatizace rozporuplných výsledků, přičemž působivý středně velký jednociferný růst zakázek byl vyvážen jemným poklesem zakázek v oblasti diskrétních zařízení (automatizace výroby). Výkonnost v oblasti automatizace si udržuje perspektivní zlepšení po fázi korekce zásob. Navíc s možným poklesem úrokových sazeb se stabilita trhu pro společnost pravděpodobně zlepší.

Podíl společnosti Emerson Electric ve výši 55 % ve společnosti Aspen Technology, která se zabývá průmyslovým softwarem, jí poskytuje přístup k příznivým investičním trendům v oblasti energetiky, veřejných služeb a řešení inteligentních sítí. Krok společnosti, která koupila společnost NI zabývající se testováním a měřením, přináší potenciálně povzbudivé výnosy s oživením růstu v roce 2025.

Při širším pohledu jsou automatizační řešení společnosti Emerson klíčová pro udržení hospodárného provozu jejích zákazníků, a to zejména v případě závodů provozovaných mimo země s nízkými náklady na pracovní sílu. Akcie společnosti Emerson Electric se obchodují za přibližně 17,5násobek odhadů zisku Wall Street pro rok 2025, což potvrzuje pozoruhodný potenciál růstu.

Pentair: Uhasit žízeň po růstu

Společnost Pentair [PNR], která se zabývá výrobou vodních produktů, je na akciovém trhu zajímavým uchazečem se třemi klíčovými přesvědčivými aspekty. Zaprvé je to přístup společnosti založený na inovacích, jehož cílem je zvýšení marže provozního zisku z 20,8 % v roce 2023 na 24 % v roce 2026. Zadruhé, i při současném zpomalení výstavby rezidenčních bazénů stávající bazénová základna předpokládá zvýšené výdaje na údržbu. Pokles úrokového rámce umožní oživení výstavby bazénů, což pro společnost Pentair naznačuje vzestupný trend. Potenciál restrukturalizace společnosti ve spojení s okolnostmi na trhu je lukrativní.

Očekává se, že řada transformačních iniciativ, jako jsou lepší dodavatelské vztahy, konsolidace výrobní plochy a prodej zaměřený na 80/20, příznivě ovlivní růst tržeb. Prodejní iniciativa 80/20 znamená, že 20 % zákazníků generuje 80 % prodeje, což společnostem umožňuje zefektivnit své produkty, ceny a marketingové strategie na nejlukrativnější zákazníky.

Stejně jako u společnosti Emerson Electric se předpokládá, že koncové trhy společnosti Pentair se v roce 2024 zotaví a v roce 2025 se objeví značný růstový potenciál díky potenciálně nižším úrokovým sazbám.

3M: Nové začátky

Průmyslový konglomerát 3M [MMM] se chystá oživit své obchodní aktivity pod vedením nového generálního ředitele Williama Browna. Navzdory dlouholetému utlumenému růstu tržeb a průměrné výkonnosti marží slibuje současné směřování společnosti růstový potenciál. Odprodej zdravotnické jednotky Solventum přinesl společnosti značný finanční polštář, který jí umožní vypořádat se se soudními spory.

Společnost Brown se zaměřuje především na posílení svých výzkumných a vývojových kapacit s cílem zvýšit svůj podíl na trhu uvedením inovativních výrobků na trh. V rámci svých restrukturalizačních plánů chce Brown snížit délku držení zásob společnosti 3M, což by potenciálně mohlo vést k navýšení volného peněžního toku o 1 miliardu USD a následně k posílení ceny akcií společnosti.

Společnost 3M má v rukou několik karet, včetně restrukturalizačních iniciativ managementu a rostoucího trendu na koncových trzích, které zahrnují polovodiče, automobily, spotřební elektroniku a stavební materiály.

Závěrem lze říci, že Emerson Electric, Pentair a 3M jsou společnosti, které investoři vyhledávají pro jejich růstový potenciál a omezené riziko poklesu. Jejich růstové trajektorie, jak vyplývá z nedávných tržních trendů, obchodních strategií a akvizic, ztělesňují žádoucí kombinaci rizika a potenciálu v investičních portfoliích. Tyto předpovědi však zůstávají ovlivněny budoucími tržními podmínkami a možnými výkyvy na akciovém trhu; investování s sebou vždy nese určitou míru rizika. Nicméně přímočaré strategie těchto společností a jejich odhodlání k inovacím vytvářejí optimistický obraz budoucího potenciálu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz