Hlavní obsah

Bitcoinová horečka: Investujte do Nvidie, Mastercard a Block a získejte kryptoaktivitu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Unsplash.com

Krypto tokeny mohou být riziková aktiva. Tyto akcie vám mohou poskytnout bezpečnější způsoby, jak investovat do růstu digitálních měn.

Článek

Zájem o kryptoměny v letošním roce prudce roste, Bitcoinu se podařilo v náročném období pro akciový trh více než zdvojnásobit svou hodnotu. Zdá se, že tento působivý výkon investory uchvátil a digitální měna se tak stala potenciálním útočištěm uprostřed ekonomické nejistoty.

Výrazná dynamika kolem Bitcoinu má své kořeny v rostoucích spekulacích, že by mohl být brzy spuštěn burzovně obchodovaný fond (ETF) založený na Bitcoinu. Taková eventualita by mohla přilákat značné institucionální investice do tokenu a následně podpořit jeho poptávku. Nemělo by se však přehlížet, že Bitcoin zůstává volatilní a vysoce rizikovou investicí.

Pro investory, kteří hledají méně rizikový přístup k získání expozice ve světě kryptoměn, aniž by podstupovali nadměrné riziko, by mohla být lepším postupem investice do následujících tří akcií:

1. Nvidia


Úspěch společnosti Nvidia (NVDA) se připisuje především popularitě umělé inteligence (AI). Čipy této společnosti pohánějí nejen nové produkty a služby poháněné umělou inteligencí, ale jsou také hojně využívány při těžbě kryptoměn, včetně Bitcoinu. Vzhledem k dvojí fascinaci umělou inteligencí a potenciálu pro rozjezd kryptoměn zaznamenala Nvidia prudký nárůst poptávky po svých čipech.

Obchodní výsledky společnosti Nvidia jsou ve skutečnosti chvályhodné. Tržby technologické společnosti se meziročně zvýšily o 38 % a za šest měsíců končících 30. července dosáhly 20,7 miliardy dolarů. Hospodářský výsledek se ztrojnásobil na 8,2 miliardy dolarů, což odráží solidní ziskovost. S tržní kapitalizací přesahující 1,1 bilionu dolarů se Nvidia obchoduje za více než stonásobek zisku. Budoucnost se zdá být pro společnost slibná, protože se rýsují příležitosti exponenciálního růstu jak v oblasti umělé inteligence, tak v oblasti kryptoměn.

2. Mastercard


Mastercard (MA), konzervativnější investice, je v souvislosti s kryptoměnami značně slibná. Tento gigant v oblasti platebních sítí projevil značný zájem o kryptoměny tím, že poskytuje poradenské služby v oblasti kryptoměn a vydává různé karty, které mají pro investory do kryptoměn zvláštní přitažlivost.

Mezi ambiciózní plány společnosti Mastercard patří vývoj multitokenové sítě, která by zvýšila bezpečnost blockchainových ekosystémů a umožnila jejich větší škálovatelnost. Podle vedení společnosti výsledky průzkumu naznačují, že téměř polovina jejich globálních spotřebitelů vykazuje vstřícný postoj ke kryptografickým produktům, protože buď investovali, nebo uvažují o investici do kryptoaktiv. Při rozumnějším násobku zisku ve výši 34 a ziskové marži nad 40 % nabízí společnost Mastercard rozhodně bezpečnější způsob, jak získat expozici vůči kryptoměnám.

3. Block


Block (SQ) představuje hlubší zapojení do světa kryptoměn. Její zasazení do krypto sféry je tak hluboké, že ve svých finančních výkazech vykazuje příjmy z bitcoinu. Za předchozích devět měsíců tvořily příjmy firmy z Bitcoinu 43 % jejích celkových příjmů, což činí téměř 7 miliard USD.

Pokud se aktivita obchodování s bitcoiny prudce zvýší, Block na tom může výrazně vydělat. Kromě toho, že společnost umožňuje spotřebitelům snadný způsob nákupu, prodeje a převodu kryptoměn, její aplikace Cash App také zjednodušuje investování do Bitcoinu tím, že umožňuje uživatelům automaticky investovat definované procento z každého přímého vkladu do Bitcoinu.

Společnost Block je však z těchto tří akcií nejrizikovější. Přestože za poslední rok vykázala ztrátu 282 milionů dolarů, dříve se těšila ziskovým rokům a ve třetím čtvrtletí vykázala upravený zisk 0,55 dolaru na akcii, čímž překonala odhad Wall Street ve výši 0,47 dolaru na akcii.

Ačkoli je Block atraktivní možností pro investory, kteří touží po výraznější expozici vůči Bitcoinu, přichází se svým souborem rizik, která jsou vyšší než u ostatních zde uvedených akcií. Bez ohledu na přístup musí investoři, kteří mají zájem získat expozici na trhu s kryptoměnami, pečlivě zvážit svou toleranci k riziku a investiční preference.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz