Hlavní obsah
Finance

Gigant v elektronickém podepisování, DocuSign je akcií, kterou chcete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Mercurius Pro

Elektronické podepisování je trendem budoucnosti – který už jen tak nikam nezmizí. DocuSign je světovým lídrem v tomto segmentu – a fundament mluví jasně.

Článek

Je pravděpodobné, že společnost DocuSign (NASDAQ:DOCU) znáte jako specialistu na software pro elektronické podpisy. To je ostatně opravdu hlavní náplní společnosti, ale DocuSign má diverzifikovanější obchodní model. Akcie DOCU navíc vypadají levně a na prahu návratu, protože finanční výhled DocuSign je převážně pozitivní.

DocuSign se stala na Wall Street slavnou společností uprostřed pandemie Covid-19. To však bylo před několika lety a DocuSign se stále vyvíjí. Například Dan Springer již není generálním ředitelem společnosti DocuSign, protože ho nahradil Allan Thygesen.

Potenciální investoři by se na DocuSign neměli dívat jako na problémovou firmu, ale jako na společnost v přechodném období s potenciálem obratu. Váhání by mohlo vést pouze k lítosti, proto zvažte, zda se do akce pustit dříve, než se sem nahrnou davy.

Využijte příležitosti s akciemi DOCU

Proč jsem tak nadšený z akcií DOCU? Jednoduše řečeno, je zde vzácné a dokonalé nastavení. Akcie společnosti DocuSign se propadly o 80 % ze své maximální ceny v roce 2021, přesto se na začátku roku 2023 začínají kroutit a míří výš.

Tak to vypadá, když chytré peníze nakupují levné akcie od panických amatérských obchodníků. Prozíraví investoři vědí, že DocuSign je stále zdrojem služeb elektronického podpisu. Kromě toho je ve společnosti víc, než si náhodní pozorovatelé mohou myslet.

Možná je na čase přestat o DocuSign uvažovat jako o společnosti zabývající se elektronickým podpisem a místo toho ji považovat za společnost zabývající se řízením životního cyklu smluv (CLM). Společnost se výrazně vyvinula a rozšířila díky řadě akvizic s přidanou hodnotou: Clause pro inteligentní smlouvy, LiveOak Technologies pro notářské služby, Seal pro analýzu umělé inteligence a SpringCM pro komplexní služby CLM.

DocuSign očekává velmi úspěšné čtvrtletí

Navzdory působivému vývoji společnosti DocuSign jako firmy se krátkozrací obchodníci narychlo zbavili jejích akcií. Pravděpodobně budou litovat, že v obchodování nezůstali, protože DocuSign je připraven dosáhnout vynikajících čtvrtletních výsledků.

Záruky samozřejmě neexistují, ale DocuSign předpokládá, že během čtvrtletí končícího 31. ledna 2023 dosáhne tržeb ve výši 637 až 641 milionů dolarů. To by nebylo špatné, vezmeme-li v úvahu dopad zvýšené inflace a snižování počtu zaměstnanců v podnicích v podmínkách rozkolísané ekonomiky.

Společnost DocuSign rovněž očekává, že v tomto čtvrtletí dosáhne hrubé marže mimo GAAP ve výši 82 % až 83 %. To není překlep; marže DocuSign by skutečně mohla být tak vysoká a Wall Street by měla být náležitě ohromena. Otázkou tedy je, zda chcete zaujmout pozici v DocuSign předtím, než společnost dosáhne působivých výsledků, nebo až poté.

Co můžete udělat nyní

Než DocuSign zavrhnete jako pouhého pandemického miláčka, proveďte si due diligence společnosti. Jistě zjistíte, že DocuSign zůstává lídrem v oblasti služeb elektronického podpisu, ale poskytuje také diverzifikovanou sadu produktů.

Pak se rovněž zamyslete nad tím, jak trh přehnaně reagoval a zničil akcie DOCU, ale nyní když akcie začínají znovu získávat svou hodnotu, není třeba dlouze váhat.

DocuSign je společností, kterou prostě chcete mít zastoupenou ve svém akciovém portfoliu – tedy pokud věříte v inovativní technologie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz