Hlavní obsah

Jaké jsou šance na výhru se stíracími losy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Profimedia

Stíracích losů existují stovky: papírové a elektronické, od Sazky, Fortuny, nebo od Korunky. Některé stojí pár korun, jiné pětistovku. Liší se i pravděpodobností na výhru. Zatímco u některých je nutné pořádné štěstí, u jiných vyhrává i víc než 80 %.

Článek

Obvyklá šance na výhru se u stíracích losů pohybuje mezi 30 % a 40 %. Za dobrý los s vysokou pravděpodobností výhry tak můžeme považovat každý, který dosahuje horní hranice tohoto rozmezí. Takových losů je relativně hodně a na internetu toho o nich najdete spoustu. Existují ale i vzácné výjimky nabízející opravdu vysokou šanci na výhru – třeba i takřka 100 %. Právě na ty se tu dnes zaměříme…

Podle tematicky zaměřeného webu Casinoarena.cz mezi losy s nejvyššími šancemi na výhru patří ty sváteční. Jsou to ty, které kupujeme svým blízkým jako dárky, nebo s nimi děláme radost sami sobě. Patří mezi ně třeba Adventní kalendář od Sazky nebo Zlatá Šťastná hvězda od Korunky – na těchto losech může vyhrát téměř každý.

Stírací losy s výhrou takřka 100 %:

· Adventní kalendář od Sazky

· Sváteční kalendář od Sazky

· Perfektní dárek od Korunky

· Zlatá šťastná hvězda od Korunky

· Vánoční výhry od Korunky

· Champion od Korunky

· Vánoční příběh od Fortuny

Proč je nestírají všichni?

Pokud existují losy, které mají třeba i dvojnásobnou šanci na výhru, logicky nás napadne jedna otázka: Proč je nestírají všichni? Kdo by si koupil los s šancí na výhru třeba 30 %, když tu jsou losy s šancí přes 90 %?

Odpovědí je hned několik. Zaprvé – mít přehled o všech losech, které jsou na trhu, je dost složité. Většina sázkařů zkrátka neví, jaké jsou mezi jednotlivými losy rozdíly. To ale samozřejmě není jediný důvod. Pravda je, že i losy s vysokou šancí na výhru mají své nevýhody. Takové losy obvykle nabízí menší hlavní ceny a málokdy na nich lze vyhrát milionovou výhru. To může leckoho odradit – někteří sázkaři zkrátka nechtějí losy, na kterých lze vyhrát třeba jen padesát tisíc.

Dalším problémem, který se stíracími losy s vysokými pravděpodobnostmi někteří sázkaři mají, je fakt, že ceny u nich často přesahují získané výhry. Třeba takový los Perfektní dárek nabízí téměř 100% šanci na výhru, jenže minimální výhra je 200 Kč, zatímco cena za los je 400 Kč. Díky tomu je los Perfektní dárek vhodný (ostatně jak napovídá už jeho název) k darování, sami sobě byste ho ale nejspíš nekoupili.

Ani jedna z těchto zdánlivých nevýhod se však netýká všech losů. Když zapátráme, můžeme najít losy, jejichž cena není vyšší než minimální výhra, a dokonce i losy s šancí na výhru milionu

Například stírací los Zodiac (který najdete u Tipsportu nebo Chance) stojí 5 Kč a nabízí nadprůměrnou šanci na výhru 53 %. Minimální výhra, kterou na tomto výherním losu můžete najít, je 5 Kč, maximální až 50 000 Kč. Podobně jsou na tom i losy Geisha, Zlaté ostrovy kapitána Geco a Gems od stejného výrobce (s rozdílem, že los Zlaté ostrovy kapitána Geco je výrazně dražší než ostatní).

A pokud byste nechtěli přijít o šanci na výhru milionu, můžete sáhnout po losu Mega lodě od Fortuny, který nabízí šanci na výhru 50 %. Jeho cena činí 50 Kč, stejně vysoká je i minimální výhra. Ta maximální se rovná 1 000 000 Kč. Z milionových losů stojí za zmínku ještě Modrý diamant od Sazky. Pravděpodobnost výhry tu je sice o něco nižší než u jiných losů, které jsme tu zmiňovali, stále ale nadprůměrná (43,10 %). A především tu je velmi vysoká hlavní výhra – na Modrém diamantu je možné najít až 13 000 000 Kč. Cena za tento los je 300 Kč a stejně vysoká je i nejmenší možná výhra, kterou lze na výherním losu najít.

Nejlepší losy s vysokou šancí na výhru:

· Zodiac od Korunky

· Gems od Korunky

· Geisha od Korunky

· Zlaté ostrovy kapitána Geco od Korunky

· Mega lodě od Fortuny

· Modrý diamant od Sazky

Nevybrali jste si? Existuje i celá řada dalších stíracích losů s vysokými šancemi na výhru. Záleží na tom, co vám sedne nejvíc – každý los je trochu jiný. Vyzkoušet můžete třeba Zlatou šupinu, Milionové přání, Premium Černou perlu, Milionový Vegas, Výherní věnec, Treasure Island nebo Funny sheep 2. Mnohé z nich si můžete vyzkoušet i zadarmo v online verzi (to umožňuje demo režim, v němž se sází herní mince bez reálné hodnoty) a podle toho si pak vybrat, který si zakoupit.

Ať už si nakonec vyberete jakýkoli z losů, přejeme při stírání hodně štěstí!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz