Hlavní obsah
Cestování

Velký kaňon v srdci Číny: Pingshan nabízí plovoucí lodě na průzračném jezeře i schody do ráje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Svět je úžasné místo, a i když jsme toho viděli už hodně, nikdy nás nepřestane udivovat. Opravdu kouzelným místem je kaňon Pingshan, který by neměl chybět na vašem cestovatelském seznamu.

Článek

Čtvrť Pingshan se nachází na severovýchodě města Shenzhen a v blízkosti poloostrova Dapeng na jihu, u přístavu Yantian na západě a čtvrti Longgang na severu. Celou oblastí protéká řeka Pingshan, jedna z pěti hlavních řek v Shenzhenu. Okres Pingshan je hlavní osadou Hakků v Šen-čenu a vesnice Dawanwei si zachovává jedinečný pevnostní styl čtvercových budov Hakků. Hora Maluan je známým přírodním vyhlídkovým místem pro největší skupinu přírodních vodopádů v Šen-čenu.

Krásné jezero uprostřed útesů

Velký kaňon Pingshan se nachází v čínské provincii Hubei. Tato oblast je známá svými podobně vysokými útesy stejně jako americký Grand Canyon. V jejich středu na vás bude čekat jedno překvapení. Při delším putování najednou narazíte na jezero, které si díky své poloze zachovalo svůj původní půvab. Bylo chráněno před vnějšími vlivy, takže voda zůstává průzračná a čistá a v okolí i na útesech rostou velice zajímavé rostliny. Toto místo si zamilujete na první pohled. Na hladině jezera se po celý den objevují zajímavé odlesky, které jsou navíc ovlivněny slunečními paprsky. Někdy se objevuje zlatavá záře, jindy se v něm odrážejí krásné syté barvy zapadajícího slunce. Prostě atmosféra, kvůli které se vám nechce odejít.

666 kroků do ráje

Zajímavá je i cesta k samotnému kaňonu. Nejprve se projdete po vrcholu útesů, odkud budete mít dokonalý výhled na celou oblast. Jakmile se ocitnete nad samotným jezerem, dojdete k velkému schodišti. Abyste mohli sestoupit na břeh, musíte nejprve překonat 666 schodů. Tato sestupná cesta vás dovede až do samotného ráje. Jakmile budete přímo u vody, nejprve se na chvíli zastavte, zavřete oči a vychutnejte si místní kouzelnou atmosféru. Na tomto místě je naprosté ticho, jen občas se ozvou zvuky přírody. Výšlap od jezera nahoru je trochu fyzicky náročnější, ale za ten zážitek a energii, kterou odtud načerpáte, to rozhodně stojí.

Foto: Pixabay/Public domain

Plovoucí lodě

Protože místní lidé chtějí udržet vodu v jezeře co nejčistší, je v jezeře zakázáno plavat. Můžete se však vydat na plavbu lodí, abyste si krásu této přírodní atrakce co nejvíce vychutnali. Místní obyvatelé nabízejí tři možnosti plavby. Za prvé si můžete sami pronajmout malou loďku, druhou možností je zaplatit si skupinovou plavbu, kdy poplujete na větší lodi s více turisty, a nejoblíbenější třetí varianta je objednat si samostatnou loďku s průvodcem, protože tak si toto nádherné místo nejlépe vychutnáte sami a dozvíte se o něm i různé zajímavosti navíc.

Nádherný je také pohled na malé lodě ze břehu. Voda je totiž tak průzračná, že vytvářejí stín, který ve vás vyvolá dojem, že lodě jen plují nad vodou. Kaňon je velmi oblíbený u fotografů a televizních štábů. Počítejte však s tím, že je velmi turisticky navštěvovaný a zejména v pěkných slunných dnech se vám nemusí poštěstit najít volný termín pro plavbu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz