Hlavní obsah
Umění a zábava

Týden reality show Big Brother očima obyčejného smrtelníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Konstantin Iliev, acting as a representative of TV Nova s.r.o. / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED

Brány vily Big Brother se otevřely přesně před týdnem. Během této doby se soutěžící stihli lépe poznat a proběhlo první vyřazení neoblíbené spolubydlící.

Článek

Každá reality show má své příznivce a i odpůrce. Big Brother rozděluje společnost, protože každý na něj má jiný názor. Jsou lidé, kteří se na něj dívají pořád a hltají každý den nový díl, a pak jsou lidé, kteří tento pořad berou jako zbytečné mrhání času.

Big Brother byl prvních pár dní o dost jiný, než byl v roce 2005, a to tím, že obyvatelé byli rozděleni do dvou týmu. První tým byli hoteloví hosté, kteří si užívali luxusu hotelu, a ti druzí byli trampové, kteří museli přežít venku v kempu, museli udržovat oheň a měli omezené jídlo. I když to bylo celkem kruté, mělo to prvky sociálního experimentu a diváci tak mohli sledovat dvě skupiny na jednom místě, co se potkávají, ale mají odlišné podmínky pro život. Momentálně se dá jen sledovat, jestli si nelezou na nervy svými různými životními styly.

Ve vile proběhly ve středu 16. 11. první nominace, kde si nejvíce nominačních hlasů odnesla Kristýna, po ní byla Tereza a o třetí příčku se dělil František s Andrejem. Už ve středu při nominacích zazněly taktiky, že ten je silný hráč, proto ho nominují, ale po 48 hodinách ještě nemohli poznat silného hráče. Nakonec, k očekávání asi každého ve vile, při sobotním vyřazování vypadla Kristýna, která se uvedla jako opilá blondýnka, jejíž taktika je svádět muže ve vile, aby se dostala co nejdál. Jak bylo vidět druhý den, tak to taktika nebyla (jen to přehnala s alkoholem) a Kristýna si nepamatovala, co vyváděla s Andrejem v bazéně nebo jídelně, kde mu seděla na klíně. Andrej ve zpovědnici poté přiznal, že to mezi nimi jiskří, Kristýna však ten pocit neměla a druhý den si zakoukaného Andreje nevšímala, ten tak rychle vystřízlivěl. Po jejím vypadnutí šla do studia, kde už na ni čekal moderátor Míra Hejda, ten se Kristýny ptal, zda tuší, proč ji spolubydlící označili a diváci vyhodili, kroutila hlavou. Po ukázce video sestřihu se už ničemu nedivila a říkala, že by si hlas dala také, kdyby se neznala a viděla jen toto v televizi, kde působila jako namyšlená slečinka. Z její závěrečné řeči byla vidět pokora a uznávala, že to přehnala. Jde vidět, že i v reality show se nevyplatí přepálit začátek.

Míra Hejda se ukázal jako profi moderátor, který dokáže sdílet pocity s vyřazenými soutěžícími. Když viděl zdrcenou Kristýnu, nesnažil se za každou cenu vtipkovat a hlavně ji nechal, ať si tu bolest z prohry prožije, a nesnažil se jí nijak zbytečně uchlácholit. Zato hlas, který provází celým pořadem, je strašně monotónní a vůbec tam nesedí.

Jak tahle reality show bude pokračovat a kdo si nakonec odnese výhru, to se uvidí v dalších dílech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz