Hlavní obsah
Aktuální dění

Šlachta v problémech: Filip Turek má k nacistickým symbolům blíž, než mu řekl. Odvolá jej z voleb?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Facebook Filipa Turka

Kariéra Filipa Turka nebyla spojena jen s šarlatánskými obchody. Má také velmi blízko k nacistickým symbolům.

Článek

S blížícími se volbami vychází na povrch doposud utajené informace o Filipu Turkovi. Zatímco novináři z něj dělali neškodného „populistu pro mladé“, ve skutečnosti se jedná o velice problematickou osobu. V minulých dnech vyšly najevo jeho šarlatánské aktivity, tedy vydání knihy doporučující pít jako lék bělidlo podobné savu a prodej neúčinných elektronických přístrojů zoufalým a nemocným lidem.

Nyní ale přišla ještě závažnější zjištění, týkající se spojení Filipa Turka s nacismem. A je jich tolik, že už to v žádném případě není náhoda.

Začalo to historickými předměty a dýkou SS s hákovým křížem. Ty se ještě Turek snažil omlouvat sběratelstvím. A někteří mu i věří.

Foto: https://x.com/STANcz

Zdroj: Twitter STAN

Pokračovalo to závodní zlatou helmou s logem neonacistické řecké strany Zlatý úsvit. Členové této řecké byli v minulosti odsouzeni za politicky motivované násilí, včetně vražd. Vedení strany Zlatý úsvit bylo v roce 2020 odsouzeno za řízení kriminální organizace. Filip Turek má po matce řecké kořeny a moc dobře význam toho loga zná.

Foto: Facebook Filipa Turka

Ostatně, náklonností k neonacistickému Zlatému úsvitu se v minulosti pochlubil i na facebooku. Jeho komentáře na této síti, nyní již pečlivě smazané, ostatně jsou nacistické symboliky plné. Operování číslicí 88, jménem Adolf nebo zmínky orlího hnízda nemohou dávat pochyb, jakou ideologii má Filip Turek rád.

Foto: Facebook Filipa Turka
Foto: Facebook Filipa Turka
Foto: Facebook Filipa Turka

No a pokud by byl přece jen někdo na pochybách, objevila se i fotografie, na které Filip Turek přímo hajluje. Kombinace všech těchto důkazů je naprosto jasná.

A co je nejvíce paradoxní? Róbert Šlachta, předseda hnutí Přísaha, které Turka do eurovoleb nominovalo, byl sám v minulosti jako vedoucí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu účasten zásahům proti příznivcům neonacistických ideologií. Teď má jednoho takového na kandidátce.

Ačkoli můžeme mít odlišné pohledy na různé politické otázky, věříme, že na nepřijatelnosti vyznávání a propagace neonacistických a fašistických ideologií se shodneme. Proto jsme jej jako Zelení, spolu s dalšími veřejnými osobnostmi, vyzvali, aby Turka s kandidátky odvolal a distancoval se od něj.

Pan Šlachta zatím k zjištěním, které spojují Turka s nacistickými symboly, mlčí. Pokud se k výzvě chcete přidat, můžete tak učinit na https://odvolejte-turka.webflow.io/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz