Hlavní obsah
Názory a úvahy

Svěřili byste své dítě učitelkám, které v mateřské škole konzumují drogu HHC?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Dnes už prý ve školkách frčí něco jiného než stavebnice

„Holky z naší školky“ měly v práci mejdan, ale neskončil podle plánu. Učitelky z Holýšova na Domažlicku si po náročném dni potřebovaly odfrknout, a tak si udělaly HHC dýchánek. Chudák děti. Kdo se to tam o ně, proboha, stará?

Článek

Jistě jste ten případ také zaznamenali. Tři učitelky mateřské se minulý pátek rozhodly, že si trochu vyhodí z kopýtka, a přestože měly pro svůj večírek k dispozici téměř celý svět, vybraly si jen a pouze budovu školky, ve které pracují. A nějak se jim to zvrtlo. Měly halucinace a kolapsové stavy a na místo museli dorazit záchranáři.

I kdyby se to odehrálo stokrát po pracovní době, přijde mi to skandální. Kdosi v diskusi k této události poznamenal: „Nejde ani tak o to, co se stalo, ale kde se to stalo.“ S tím nesouhlasím, ale o tom později.

Podle dostupných informací se nejednalo o akci zaměstnavatele ani o mikulášskou besídku, takže nezbedné pracovnice neměly v budově co pohledávat, ani kdyby si tam u skleničky džusu četly Honzíkovu cestu. Pokud by snad k večírku měly svolení nadřízeného, bylo by to ještě skandálnější.

Experiment s HHC se jim evidentně moc nevydařil a ženy skončily v nemocnici. Doufejme, že mejdan nebyl moc divoký, a odehrával se pouze za dveřmi nějakého kabinetu a že intoxikované učitelky omylem neroznesly HHC i do míst, kde by látku mohly najít děti.

Pokud namítáte, že „paří“ skoro všichni a že ty učitelky neprovedly nic nezákonného, pak je mi vašich dětí líto, já bych jim svoje děcko tedy rozhodně nesvěřil. Co kdyby učitelkám HHC zachutnalo a chodily by pod jeho vlivem i do práce? Mohly by pak vyrazit s ratolestmi na procházku a v důsledku snížené pozornosti nechat dítě vběhnout pod auto, například. A jsou desítky jiných možností, jak by mohly děti ohrozit. Co je to za osoby, že si dovolí něco takového? A co udělají příště? Já bych jim odteď a priori nesvěřil ani hlídání toalet. Moji důvěru někdo s takovouto drzostí rozhodně nemá, natož při výchově dětí.

Skoro na každém pracovišti se občas mimo pracovní dobu pije v rámci různých oslav. Pijí přece i soudci, lékaři, inženýři, učitelé, novináři, zedníci, kadeřníci a tak podobně, říkáte si možná. Já bych to ale takhle nezlehčoval. Jedna věc je rozlučka s kolegou po 40 letech u firmy, nebo povolený vánoční večírek, a druhá věc je, když si zaměstnanci dělají ze svého pracoviště nálevnu, respektive drogové doupě.

A vůbec je to v těch školkách samá Sodoma Gomora. V jedné učitelky paří jak o život a v dalších si děti v rámci předškolní sexuální výchovy hrají na nebinární manžele. Ani v mateřince už se člověk nemůže cítit bezpečně. Dneska se tam konzumuje HHC a pozítří se tam bude vařit perník, ne? A dealovat se bude v době, kdy si děti po obědě půjdou lehnout. A vůbec: Proč rovnou školku nevyužít jako noční klub?

Na nic už není spoleh. Radši nevědět, co se po pracovní době odehrává třeba v takovém krematoriu. Každopádně je v dnešní době možná pravděpodobnější, že drogu do školky přinese dítě, než že ji tam zavleče učitelka.

S tvrzením onoho diskutéra, že nejde ani tak o to, co se stalo, ale kde se to stalo, tedy nemohu souhlasit. Jistě, že jde především o to, CO SE STALO. Protože pokud jsou učitelky z mateřské schopny užívat drogy a ještě k tomu v prostorách školky, čeho jsou schopny dalšího? Nebudou vaše dítě ohrožovat, když se ocitnou v rauši? Následky si domyslete sami.

Anketa

Svěřili byste své dítě do péče někomu, kdo bere drogy?
Ano, o nic přece nejde, legální drogu alkohol dnes užívá skoro každý
9,1 %
Ano, ale jen pokud by se jednalo o jednorázové užití a výjimečné selhání
18,2 %
Spíše ne, neměl bych v takovou osobu už důvěru
0 %
Ne, nikdy, okamžitě bych si našel jinou školku/pečovatelku
72,7 %
Jiná odpověď
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11 čtenářů.

A ještě řečnická otázka na závěr: Co je to za školku, která má ve svém kolektivu hned tři pracovnice, jež mají potřebu vyzkoušet drogu (byť třeba jen jednorázově), a ještě k tomu využijí prostory mateřské školy?

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ucitelky-z-materske-skoly-na-domazlicku-se-zrejme-predavkovaly-hhc-vecirek-se-vymkl-kontrole-40465275

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz