Hlavní obsah
Umění a zábava

Co zbylo ze zombie dívky s bicyklem?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Milan Lajdar

Živí mrtví - Dívka s bicyklem

Úspěšný televizní seriál Živí mrtví (The Walking Dead) vypráví o apokalyptické epidemii, kdy se na zemi objeví zombie a začnou terorizovat ty přeživší.

Článek

Funko Pop nezůstalo stranou a tak vzniklo mnoho figurek z tohoto seriálu. Některé jsou již kultovní. Například rozpůlená dívka s bicyklem (Funko Pop č. 16), která existuje ve dvou verzích: bez krve a ve zkrvavené verzi. Absurdní rozpůlená postava s vyhřezlými střevy se objeví hned v první sérii v první epizodě nazvané Staré dobré časy (cca od 14 minuty), kdy jí policejní důstojník Rick Grimes bere kolo. Plazí se jako had, ale okamžitě si získala srdce a pozornost sběratelů. Je tak ošklivá, až je krásná…

Sháněl jsem ji na internetu dlouho, až se mi ji podařilo získat z Kanady. Sice přišla bez krabičky, ale je originální a působivá. Většina sběratelů „popíků“ si krabičky chrání jako oko v hlavě a často z ní figurky ani nevyndávají. I ohnutý růžek má vliv na konečnou cenu a i mírně poškozený obal s originálním „popíkem“ se prodává levněji. Průměrná figurka Funko Pop stojí v našich prodejnách cca 399,- Kč, ale ceny se mění podle poptávky.

Existují i různé varianty; například figurky s kývající hlavičkou či fluoreskující, které jsou vyráběny v limitované sérii a poptávka po nich je vyšší. Osobně mám figurky pro radost a bez obalu jim to sluší v poličce víc. Také si je často beru do ruky, i když krabičky od vzácnějších kousků mám rovněž schované.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz