Hlavní obsah
Umění a zábava

Kluk s utrženou rukou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Milan Lajdar

Jedna z obětí zákeřného klauna

Malý kluk ve žluté pláštěnce si za deště pouští na ulici papírovou lodičku. Proud vody zavede loďku ke kanálu, kde číhá TO. Nepředstavitelné zlo z městečka Derry ve státě Maine.

Článek

Figurky Funko Pop mapují známé postavičky z knih, filmů i televizních seriálů. Kultovní horor podle předlohy Stephena Kinga TO byl zfilmován již dvakrát. Poprvé v roce 1990, podruhé rozdělený na dva celovečerní filmy TO (2017) a TO: Kapitola 2 (2019), který pokračuje v událostech po dvaceti sedmi letech. Dětská parta dospěla, ale kdysi si slíbila, že vraždící monstrum – klauna Pennywise – pokud se někdy vrátí, nadobro zlikviduje a odstraní.

Mladší bráška jménem Georgie Denbrough (Funko Pop č. 536) se stává jednou z obětí záludné příšery z podsvětí. Záludný netvor TO mu utrhne ruku a klučina vykrvácí. Není to hezký pohled ani ve filmech, ani v podání postavičky Funko Pop. Tento výjev má několik variant včetně tzv. filmového momentu (konkrétní scéna z filmu jako diorama). Zde Georgie dřepí u kanálu a papírová loďka se blíží k výpusti, kde číhá klaun Pennywise.

Starší brácha Bill chce sourozence pomstít. Naštěstí má kolem sebe partu vrstevníků – sedm členů tzv. Klubu smolařů. Pokud se nebojíte číst více než tisíci stránkovou knihu, vřele doporučuji. Čeká vás čtenářský zážitek v několika časových rovinách, který vykresluje postupnou ztrátu dětství a vše, co se odehrává dál… Ve zmíněných filmech se to zdaleka tak nepovedlo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz