Hlavní obsah
Cestování

Bystřice pod Hostýnem očima Marka - youtubera s autismem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mira Slouka

Marek se sestrou Jančou

Zajímají vás informace o různých místech, jako jsou historická jádra měst, zajímavosti a kuriozity v Česku? Tentokrát vám představíme Bystřici pod Hostýnem.

Článek

V minulém článku jsem vám představil obec Chvalčov, ve které jsem s mojí novou manželkou žil několik let. Tato obec přímo navazuje na město Bystřice pod Hostýnem, o kterém bych vám chtěl povědět dnes.

Jak už jeho název napovídá, město leží pod vrchem Hostýn, o kterém jsem povídal nedávno také zde na platformě Seznam Médium. Určitě si článek najděte, pokud jste ho nečetli. Ale zpět k Bystřici. Město leží ve Zlínském kraji v severní části okresu Kroměříž na úpatí Hostýnských vrchů.

Bystřice pod Hostýnem zažila svůj největší rozvoj díky panu Michaelovi Thonetovi, který v roce 1861 založil továrnu na výrobu světově známého ohýbaného nábytku, který je dnes známý pod značkou TON.

A jak už u mě začíná být tradicí, mé články jsou sice krátké na čtení, ale vždy vám místo představujeme prostřednictvím videa, které vytváříme spolu s mým synem Markem. V jednom z prvních článků jsem jej představoval, takže pokud vás Markův příběh zajímá, můžete si najít naše starší články. A nyní již se můžete podívat na video, představující město Bystřici pod Hostýnem :-)

... a protože, jak je známo, emoce, která přichází jen prostřednictvím vizuálních a sluchových vjemů, nikdy nedosáhne hodnotou emoci přímého prožitku, doporučuji vám, pokud je to možné a video vás zaujalo, abyste Bystřici pod Hostýnem navštívili osobně. A když už tu budete, rozhodně navštivte i poutní místo Svatý Hostýn.

Za vaše komentáře a jinou zpětnou vazbu vám budeme moc vděční. Také si zapněte odběr Markova YouTube kanálu, pokud vás videa zaujala.

S úctou,

Mirek & Marek Sloukovi

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz