Hlavní obsah
Cestování

S autistickým youtuberem Markem Sloukou jsme navštívili Rešovské vodopády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mira Slouka

Zajímají vás informace o různých místech, jako jsou historická jádra měst, zajímavosti a kuriozity v Česku? Tentokrát vám ukážeme Rešovské vodopády.

Článek

Od září 2020, kdy Marek natočil své první video, už vodopády proteklo mnoho vody. Loni koncem dubna, kdy jsme Rešovské vodopády navštívili, už to bylo naše jubilejní, sté video. Místo pro takto významné natáčení jsem vybral ze dvou důvodů. Jednak se nachází poměrně nedaleko od našich bydlišť a navíc k nim vede opravdu velmi příjemná, i když pro mé pochroumané koleno, docela náročná procházka. Zde voda říčky Huntavy protéká přes kaskády v úzkém kaňonu, nedaleko Rýmařova, v téměř nedotčené přírodě podhůří Jeseníků. Rešovské vodopády jsou považovány za jedny z nejkrásnějších v České republice a největší v Nízkém Jeseníku, o čemž se můžete přesvědčit na záběrech níže ve videu.

Pro turisty k vodopádům vede velmi prudce se svažující zpevněná cestička podél potůčku, takže je to velice příjemná procházka. Pokud však jdete zpět, musíte do příšerného kopce, který dává astmatikům a méně fyzicky zdatným jedincům docela zabrat.

Než seběhnete k vodopádům, počítejte s nutností mít nějaké nepromokavé trekingové boty, děti raději holínky, neboť se může stát, že domů půjdete s mokrýma nohama. Je tam několik míst, která jsou velmi často bahnitá a na jaře se na mnoha místech dlouho drží i zbytky sněhu. Předpokládám, že v lodičkách a polobotkách z plesu na takovou túru nepůjdete. Pokud jste dálkoví turisté, vede přes vodopády stezka značená červenou barvou, která vede i kolem hradu Sovinec. Po žluté značce můžete dojít na nedaleký Křížový vrch. Je to zkrátka místo, ke kterému opravdu stojí za to dojet ráno a máte na celý víkend o zábavu a únavu postaráno.

Takže teď již dost psaného slova a pojďme se spolu, alespoň takto virtuálně, projít podél Rešovských vodopádů.

Za vaši zpětnou vazbu budeme vděčni a děkujeme za přečtení i shlédnutí. Pokud vás naše videa baví, zapněte si jejich odběr.

S úctou,

Mirek & Marek Sloukovi

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz