Hlavní obsah
Lidé a společnost

S Markem, Youtuberem s PAS, na závodech Off Road Cupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mira Slouka

RC model Buggy 1:10

Zajímají vás informace o různých místech, jako jsou historická jádra měst, zajímavosti a kuriozity v Česku? Tentokrát se podíváte na reportáž ze zajímavých závodů, vhodných pro děti i dospělé.

Článek

RC (radio control) model neboli dálkově ovládaný model je známý už dlouhá léta. Dříve bylo snem téměř každého kluka, a dokonce i mnoha děvčat si vyzkoušet řízení takového modelu. Také já jsem byl jako dítě členem modelářského klubu, kde jsme vyráběli různé, méně či více sofistikované modely. Nicméně tehdy, za hlubokého socialismu, ve vesnické škole, jsme neměli takové možnosti, jaké skýtá dnešní doba. Současnost však na oplátku nabízí tolik různých a často lákavějších možností (Instagram, Tik Tok, Snapchat atd.), že dnešní děti a dorost tvůrčí činnosti v modelářském klubu nelákají.

O to více si cením party kluků a holek v Model klubu Velké Opatovice. Seznámil jsem se s nimi již před lety, kdy jsem se blížil vyhoření, v manželství nám to šlo od deseti k pěti a já hledal nějakou formu zábavy, která by nebyla výrazně finančně náročná a skýtala by alespoň několikrát do roka možnost se dostat mezi lidi. Tehdy jsem se dozvěděl o závodech RC modelů a stal se hrdým členem zábřežského klubu, který budoval svou závodní trať. Na ní jsem se seznámil i s lidmi z Velkých Opatovic,,, a tak i přesto, že již se tomuto koníčku aktivně nevěnuji a Marek také ne, občas se potkáme třeba na závodech, jako je ten na videu níže. Rozhodně tento koníček doporučuji všem, je to opravdu zábava a nejenom ta. Sestavování, opravy, set-up těchto malých, ale velice propracovaných a technicky vyspělých autíček, rozvíjí jemnou motoriku, soustředěnost i třeba týmového ducha a hlavně skutečné přátelství.

Pokud vás reportáž zaujala a chtěli byste si RC model vyzkoušet, určitě si najdete nejbližší klub, kde vás velice rádi přivítají a zasvětí.

Za vaši zpětnou vazbu, komentáře a lajky vám budeme moc vděční. Také si, prosím, zapněte odběr Markova YouTube kanálu, pokud vás videa zaujala.

S úctou,

Mirek & Marek Sloukovi

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Modely aut

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz