Hlavní obsah
Lidé a společnost

Víte o hrozném zvyku ve Španělsku, který se týká týrání psů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mira Slouka

Tito pejsci už se mají dobře

Znáte spíše naše články, které se týkají krás Česka, tentokrát jsme však s Youtuberem Markem natočili video z jiného „soudku“.

Článek

Ahoj lidi.

Tentokrát vás nevezmeme na žádný výlet, tentokrát bychom vám chtěli něco důležitého říct…

Každý rok 31. ledna končí lovecká sezóna ve Španělsku. S jejím koncem se však pojí také hrozný zvyk, který nemá v civilizovaném světě místo. Lovci se totiž začnou zbavovat svých psů, kteří pro ně pracovali. Jedná se o Galgo, což je španělský chrt a starobylé plemeno Podenko.

Často se těchto psů zbavují tak hrozným způsobem, že si to mnozí z vás nedokážete ani představit. Přivazují je za větve stromů, aby se oběsili, říkají tomu pianista, zpřeráží jim nohy, aby se nemohli vrátit, hází je do roklí, aby tam pošli hlady. Pokud mají psi čip, vyříznou jim ho zaživa, aby je nemohl nikdo identifikovat.

Naštěstí existují organizace, které se snaží těmto psům pomoci. Učí lovce, aby psy raději zavedli do útulku, kde mají šanci se dostat do adoptivních rodin, třeba jako je ta naše. Psi jsou často psychicky zlomení a je krásné vidět, jak postupně získávají důvěru díky lásce, které se jim dostává. Stávají se pak nejoddanějšími psími kamarády.

Pokud vám není tato situace lhostejná a chcete pomoci, můžete se obrátit třeba na organizaci Galgo v nouzi, která se zabývá záchranou a adopcí těchto krásných a oddaných psů.

Mějte se všichni krásně, zdraví vás Marek Slouka

Tak zní text videa, které jsme natočili jako naše nejnovější, 119. video. Budeme opravdu moc rádi, pokud se na video podíváte a přesvědčíte se na vlastní oči, co se v civilizované zemi, která je součástí EU, děje.

Za vaše komentáře a jinou zpětnou vazbu vám budeme moc vděční. Také si zapněte odběr Markova YouTube kanálu, pokud vás videa zaujala.

S úctou,

Mirek & Marek Sloukovi

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz