Hlavní obsah
Sport

Edmonton pokračuje v nepřesvědčivých výkonech a možná ztratil McDavida

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtvrtečním zápase ve Philadelphii, v němž hráči Edmontonu Oilers podali jeden z nejhorších výkonů za poslední dobu, fanoušci doufali v mnohem lepší hru, a to na domácím ledě, kdy v noci ze soboty na neděli přivítali hokejisty Winnipegu Jets.

Článek

Té se také dočkali, i když konečný výsledek je moc neuspokojil. Navíc hrozí, že se nějakou dobu budou muset obejít bez své největší hvězdy.

Zatímco utkání ve Philadelphii probíhalo zcela bez jakéhokoliv zápalu, proti Winnipegu se Oilers pokoušeli zlepšit dojem ihned od startu. Za svoji snahu byli odměněni dvěma góly hned v několika prvních minutách zápasu. Střelecky se na obou stranách prosazovali především obránci.

Nejprve hned v druhé minutě prošla za záda brankáře Winnipegu Connora Hellebuycka přesná střela Darnella Nurse po nápaditých přihrávkách Leona Draisaitla a Connora McDavida. V minutě sedmé se poprvé v této sezóně prosadil další muž defenzivy Oilers Evan Bouchard, který v přesilové hře vyslal na gólmana Jets svoji pověstnou tvrdou střelu a ta si našla prostor v Hellebuyckově svatyni.

Edmonton přestřílel v první třetině Winnipeg poměrem střel 19:6. Není to však nic neobvyklého a příznivci Oilers sami dobře vědí, že takováto převaha nic neznamená. Bohužel jejich obavy se naplnily a v dalším průběhu zápasu se začaly projevovat všechny hlavní slabiny týmu.

Edmonton se trápí v defenzivní části hry. Při bránění přesilových her soupeře patří k nejhorším týmům ligy a tuto statistiku potvrdil ještě v první třetině další obránce – tentokrát hráč Winnipegu Josh Morrissey, který se prosadil při početní převaze svého týmu.

Slabinou se pro Edmonton bohužel začíná stávat i něco, co jim v minulých letech přinášelo úspěchy. Tým, který překonal v loňské sezóně historický rekord NHL v procentuální úspěšnosti přesilovek, se letos v početní výhodě sice opět prosazuje, ale proti Winnipegu šlo již o druhé utkání v řadě, v němž soupeři při vlastní přesilovce dovolil skórovat. Vždy se navíc jednalo o klíčový gól.

Výše zmíněný zlomový okamžik nastal ke konci druhé třetiny, kdy se za Winnipeg při vlastním oslabení prosadil Vladislav Namestnikov. Jeho gólu předcházela hrubka gólmana Oilers Stuarta Skinnera, který se vydal na výlet daleko mimo svoji branku a obránce Darnell Nurse již jeho chybu nedokázal napravit.

Aby toho trápení pro fanoušky Oilers nebylo málo, přibližně od poloviny třetí třetiny si všimli, že na led přestává nastupovat Connor McDavid. Místo toho byl na lavičce vidět v dlouhém rozhovoru s týmovým fyzioterapeutem, často se držel za levý bok a bruslit zkoušel pouze v komerční pauze. Neobjevil se ani ve své oblíbené disciplíně, kterou je bezesporu prodloužení a hra 3 na 3.

Samotné prodloužení bylo svižné z obou stran a přineslo řadu šancí, prosadit se dokázal až na konci jeho čtvrté minuty útočník Jets Mark Scheifele. Oilers si tak ze slibně rozehraného zápasu odnesli pouhý bod a na své soupeře z Pacifické divize začínají více a více ztrácet.

Po zápase sdělil trenér Oilers Jay Woodcroft, že zranění Connora McDavida se zdá být svalového charakteru, ale bližší informace mu lékaři poskytnou až v průběhu neděle. Co pro město Edmonton tento hráč znamená, snad nejlépe vystihuje úsměvná historika ihned po nočním zápase, kdy do jedné edmontonské rozhlasové show volal posluchač s vážně míněným dotazem, zda by nemohlo být při potvrzeném zranění kapitána Oilers odloženo utkání pod otevřeným nebem, které mají příští neděli odehrát v rámci bitvy o Albertu právě Oilers proti svému odvěkému rivalovi z Calgary.

Ještě předtím ale musí Edmonton sehrát pár zápasů, a to konkrétně v úterý v Minnesotě a ve čtvrtek na domácím ledě proti New York Rangers. Ať s kapitánem, nebo bez, nic jiného než bodový zisk z obou zápasů by pro ně v tuto chvíli znamenal jen další pomyslný hřebíček do rakve.

Sobota 21. října 2023, Rogers Place, Edmonton:

EDMONTON OILERS – WINNIPEG JETS 2:3 pp (2:1, 0:1, 0:0, 0:1)

Góly:

Nurse (McDavid, Draisaitl) 1:0 (čas 01:25)

Bouchard (Draisaitl, McDavid) 2:0 PP (čas 06:11)

Morrissey (DeMelo, Barron) 1:2 PP (čas 10:18)

Namestnikov (Iafallo) 2:2 SH (čas 38:21)

Scheifele (Morrissey, Connor) 2:3 OT (čas 63:53)

Sestava Oilers:

Hyman-McDavid-Draisaitl

Foegele-Nugent-Hopkins-Janmark

Kane-McLeod-Brown

Holloway-Ryan

Ekholm-Bouchard

Nurse-Ceci

Kulak-Desharnais

Broberg

G – Skinner (Campbell)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz