Hlavní obsah
Sport

Oilers zažívají nejhorší start do sezóny v éře McDavida

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edmonton v utkání v Minnesotě třikrát vedl, přesto se domů vrací s prohrou o tři branky. Svému zraněnému kapitánovi tak jeho spoluhráči žádný pěkný dárek nevezou.

Článek

Bylo to utkání plné slovních hříček a paradoxů. Oilers nejen že třikrát vedli a nakonec o tři góly prohráli, ale dokonce i třikrát během zápasu dostali dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

Již tak nepovedený start do sezóny 2023/24 nabírá pro Edmonton zcela jiných, dramatických otáček. Po všech nevydařených sezónách, kdy se Oilers trápili u dna tabulky, a po naopak povedených letech nedávných, které napomohly k tomu, že byli letos mnohými pasováni do role jedněch z favoritů na Stanley Cup, se ani nechce věřit, že úvod letošní sezóny je nejhorší od roku 2015, kdy Edmonton draftoval Connora McDavida.

Ještě nikdy za předchozích osm let, které McDavid v dresu Oilers odehrál, se nestalo, aby měl tým po prvních šesti zápasech na kontě pouhé tři body. Přitom se projevují všechny deficity, které sestavu Edmontonu trápily i v minulosti – špatná defenziva, nepřesvědčivé výkony v brance, nízká střelecká produktivita od hráčů, kteří se nejmenují McDavid nebo Draisaitl.

Connora McDavida postavilo zranění mimo hru. Předpokládá se, že se bez něho tým bude muset obejít v nadcházejících dvou týdnech, ale je možné, že se vrátí dříve.

Přitom zápas v Minnesotě nezačali Oilers špatně. Ihned v první minutě se po pohotové akci po vhazování prosadil svojí pověstnou tvrdou střelou Evan Bouchard. V samotném utkání si připsal ještě další dva body a potvrdil, že bude patřit k nejvíce bodujícím obráncům ligy.

Ačkoliv se dočkal Edmonton v první třetině pěti přesilových her a chvíli hrál dokonce v početní výhodě pět na tři, ke gólu to nevedlo. Prosadil se až Warren Foegele v závěru třetiny, ten samý hráč se trefil i na začátku druhého dějství a prokázal, že v posledních zápasech patří k lepším ofenzivním hráčům Oilers.

Střeleckých hodů se fanoušci dočkali v závěrečné třetině. Bohužel pro Oilers se téměř vše odehrávalo na jejich účet. Vedení, s kterým do třetího dějství vstupovali, vzalo záhy za své zásluhou Ryana Hartmana. Vůbec celá první útočná formace Minnesoty ve složení Kaprizov, Hartman, Zuccarello se nadechla k excelentnímu výkonu – Ryan Hartman si připsal pět bodů za hattrick a dvě asistence.

Oilers už jen korigovali při přesilové hře, kdy střelu Evana Boucharda tečoval před brankou Evander Kane. O zoufalé situaci Edmontonu vypovídá fakt, že Kaneův gól byl vůbec prvním, který Oilers v nové sezóně v třetí třetině vstřelili. V závěru se ještě za stavu 4:6 pokoušeli o dlouhou hru bez brankáře, risk se jim ale nevyplatil a účet zápasu uzavřel střelou do prázdné branky Marcus Foligno.

Edmonton má určitě o čem přemýšlet. Pokud velmi rychle nenajde způsob, jak zabránit gólům soupeřů, a pokud se nezlepší i další aspekty jeho hry, může se brzy stát, že dojde k personálním změnám. Asi není nutné ani připomínat, že již příští léto může Leon Draisaitl podepsat s Oilers novou smlouvu, o dalších dvanáct měsíců později se podobná situace bude týkat i Connora McDavida.

Útery 24. října 2023, Xcel Energy Center, Saint Paul:

MINNESOTA WILD – EDMONTON OIELRS 7:4 (2:2, 0:1, 5:1)

Góly:

Bouchard (Kane, Draisaitl) 0:1 (čas 00:54)

Rossi (Hartman, Middleton) 1:1 (čas 07:47)

Foegele (Bouchard, Ekholm) 1:2 (čas 18:27)

Hartman (Middleton, Addison) 2:2 (čas 19:01)

Foegele (Nurse, Hyman) 2:3 (čas 20:32)

Hartman (Zuccarello, Kaprizov) 3:3 (čas 40:38)

Zuccarello (Kaprizov, Hartman) 4:3 (čas 46:48)

Eriksson (Maroon, Johansson) 5:3 (čas 50:28)

Kane (Bouchard, Draisaitl) 5:4 PP (čas 52:55)

Hartman (Middleton, Kaprizov) 6:4 (čas 55:50)

Foligno (Eriksson) 7:4 EN (čas 56:37)

Sestava Oilers:

Kane-Draisaitl-Janmark

Foegele-Nugent-Hopkins-Hyman

Holloway-McLeod-Brown

Erne-Ryan

Ekholm-Bouchard

Nurse-Ceci

Kulak-Desharnais

Broberg

G – Campbell (Skinner)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz