Hlavní obsah
Sport

Hokejisté Edmontonu zaznamenali první vítězství sezóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edmonton Oilers odehráli v noci na dnešek třetí zápas nové sezóny a doufali, že se jim konečně podaří zvítězit.

Článek

Po dvou utkáních proti Vancouveru Canucks, kdy první z nich skončil debaklem 1:8 a druhý těsnou prohrou 3:4, přičemž soupeře jasně přestříleli, věřili, že se začnou gólově prosazovat nejen v přesilovkách a také že se jim podaří vyztužit obranu a zlepšit výkony v brance.

Pro svá přání si nemohli vybrat lepšího soupeře. Proti Nashvillu Predators se jim v posledních letech mimořádně daří, především jde o oblíbeného protivníka pro Leona Draisaitla. Německý útočník si s Predátory pohrává doslova jako kočka s myší a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Jeho bilance je úctyhodná – v posledních 10 zápasech, které Draisaitl proti Nashvillu odehrál, zaznamenal 30 bodů za 18 gólů a 12 asistencí.

A byl to právě Draisaitl, kdo otevřel skóre nočního utkání. Trefil se v přesilové hře Oilers a překonal tím jeden klubový rekord – ještě žádný jiný hráč v historii nezaznamenal v dresu Edmontonu tolik gólů právě v početní výhodě, dokonce ani Wayne Gretzky to nestihl. Leon Draisaitl jich má po nočním zápase na kontě již 128 (v Nashvillu se trefil hned dvakrát).

Německý útočník, který dokončil zápas proti Predators s bilancí 2 + 2, se dostal do čela kanadského bodování celé ligy. Ve stále ještě mladé sezóně má zatím ve třech zápasech na kontě 7 bodů za 4 góly a 3 asistence.

Bodově se na úvod sezóny prosazuje rovněž Ryan Nugent-Hopkins. Nejdéle sloužící hráč v současném týmu Oilers, který odstartoval již svoji třináctou sezónu, úspěšně navazuje na sezónu loňskou, v níž poprvé překonal stobodovou hranici. Oblíbený hráč se stal v létě premiérově otcem a zdá se, že se jeho nová životní etapa odráží i ve vydařených výkonech na ledě. Z Nashvillu odcestoval s třemi kanadskými body.

Dařilo se rovněž Zachu Hymanovi (1 + 3) a povedený večer celé druhé útočné formace Oilers podtrhl svým gólem Warren Foegele, který se v nové sezóně prosadil poprvé.

Zapomenout nesmíme ani na kapitána Edmontonu Connora McDavida. Nejlepší hokejista současnosti uchvátil svojí útočnou akcí, při které byl nucen otočit se téměř na kolenou kolem své osy, aniž by ztratil rychlost, a pohotovou střelou překonal finského gólmana Juuseho Sarose. To bylo na konci první třetiny, Oilers se dostali do vedení 4:0 a do třetiny druhé nastoupil do branky Nashvillu místo Sarose jeho krajan Kevin Lankinen.

V předešlých dvou zápasech sezóny se Edmontonu vůbec nedařilo defenzivně a jeho brankáři nedokázali zabránit puku dostat se za jejich záda. V Nashvillu se tato situace naštěstí neopakovala, brankář Oilers Jack Campbell podal vynikající výkon, kdy z 43 střel hráčů Predators pustil pouze jedinou.

Emotivní moment v nočním utkání nastal při první komerční pauze. Mattias Ekholm, nyní obránce Edmontonu, odehrál za Nashville 719 zápasů. Švédského obra drží fanoušci Predators stále ve velké úctě a při videovzpomínce mu to dali patřičně najevo. Jak však poznamenal sám Ekholm, který se neubránil slzám dojetí, je rád, že bylo utkání v Nashvillu na pořadu takto brzy v sezóně a nyní se už může plně soustředit na výkony v dresu Oilers. On, manželka i jejich tři děti si hlavní město kanadské Alberty velmi oblíbili, neboť jim připomíná jejich rodné Švédsko.

Ihned po utkání odletěli Oilers do Philadelphie, kde v noci ze čtvrtka na pátek sehrají utkání s místními Flyers. Uvidíme, zda dokážou navázat na úspěšné vystoupení z města country hudby a zda v bývalém hlavním městě USA potvrdí vzrůstající formu.

Úterý 17. října 2023, Bridgestone Arena, Nashville:

NASHVILLE PREDATORS – EDMONTON OILERS 1:6 (0:4, 1:2, 0:0)

Góly:

Draisaitl (Hyman, Nugent-Hopkins) 0:1 PP (čas 08:11)

Hyman (Bouchard, Draisaitl) 0:2 (čas 13:38)

Nugent-Hopkins (Foegele, Hyman) 0:3 (čas 16:45)

McDavid (Draisaitl, Kane) 0:4 (čas 17:46)

Novak (O´Reilly) 1:4 PP (čas 22:08)

Draisaitl (Bouchard, McDavid) 1:5 PP (čas 27:53)

Foegele (Nugent-Hopkins, Hyman) 1:6 (čas 35:27)

Sestava Oilers:

Kane-McDavid-Draisaitl

Foegele-Nugent-Hopkins-Hyman

Holloway-McLeod-Brown

Erne-Janmark-Ryan

Ekholm-Bouchard

Nurse-Ceci

Kulak-Broberg

G - Campbell (Skinner)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz