Hlavní obsah
Názory a úvahy

České internetové diskuse jsou žumpou naší společnosti. Bohužel o ní také mnohé vypovídají

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: AI - firefly.adobe.com

Každý, kdo se pohybuje ve světě internetových zpráv nebo na sociálních sítích, na tento problém narazil. Diskuse nebo komentáře. Větší kumulace zlosti, frustrace a vybíjení si mindráků nikde jinde není.

Článek

K napsání tohoto článku mě „dohnala“ zpráva na Novinkách o dopravní nehodě. Článek najdete zde.

Ve stručnosti, řidič elektro Porsche najel ve vysoké rychlosti na chodník a srazil ženu s kočárkem. Žena byla ve vážném stavu se zraněními hlavy převezena do nemocnice, dítě v kočárku přežilo bez viditelných zranění.

Potud zpravodajství. Ta pravá „zábava“ nás ale čeká v diskusi, kde se opět sešlo typické čecháčkovství, závist a desítky očitých svědků a odborníků na dopravu.

Prozatím se vše vyšetřuje, nikdo - kromě řidiče - neví, co bylo příčinou, nicméně v diskusi už je jasno. Za všechno může řidič. Objektivně - v článku se také píše, že řidič měl krátkodobou ztrátu vědomí, což by mohlo znamenat zdravotní indispozici. Podle videa a fotek chybí brzdné stopy, což by také mohlo napovídat na zdravotní kolaps, ale také mohl klidně řidič zazmatkovat a třeba mají diskutující pravdu.

Nicméně je neuvěřitelné, kolik lidí je schopno bez bližších podrobností tohoto řidiče odsoudit a téměř lynčovat. Ještě že nemáme středověké právo, to už by visel na první lampě, jedno jestli vinný nebo nevinný.

Neobhajuji tady řidiče, to ani náhodou, je klidně možné, že to byla jeho vina, ale je také klidně možné, že ne.

Několik perliček z diskuse (všimněme si, že většina komentářů, které stojí za to, je psána se špatnou gramatikou nebo caps lockem, což samo o sobě o diskutujícím dost vypovídá):

Řidiče by měli šoupnout do vazby,aby neutekl.A při té příležitosti by neuškodila gumoléčba.Jenže bohužel tito vexlácký synové si můžou zaplatit špičkové právníky,takže dostane podmínku.

Další tupec nezvládající rychlé auto… Bože, proč nejsou i na auta řidičaky podle schopností…?? Tohle hovado mělo řídit tak maximálně tříkolku…

Porsche - tím tady jezdí akorát větve, normální člověk si to nekoupí i kdyby na to 100% měl.

Nemám rád silný auta, stejně jako lidi kteří v nich jezdí. Ono mít peníze, ještě neznamená mít taky zdravý rozum. Většinou se ukáže, že tihle lidi jsou mentálně nebo duševně nevyzrálý jedinci.

Jakmile čtu PORSCHE PODNIKATEL HOKEJISTA nebo LUXUSNÍ VŮZ je to vždy špatně. Sami máme s manželem Peugeot 407. Vím jistě, že KDYBY měl bouračku manžel, o P 407 by tam nic nebylo. Bylo by tam ale SENIOR.

To je jen pár ukázek, ze kterých vyplývá následující. Řidič byl určitě syn veksláka; tupec, který nezvládá svoje auto; není normální, protože jinak by si takové auto nemohl koupit; nemám rád silná auta a proto člověk, který ho má je automaticky mentálně nebo duševně nevyzrálý jedinec apod.

Anketa

Sledujete diskuse pod články?
Ano, ale nepřispívám
5,1 %
Ano a sám/a aktivně diskutuji
5,1 %
Ano a je mi občas zle z toho, co se v lidech skrývá
82,1 %
Diskuse nečtu z principu
7,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 39 čtenářů.

V těchto a mnohých jiných diskusích si lidé vylévají svoje mindráky, závisti a takové to typické čecháčkovství, kde se úspěch neodpouští. Máte drahé auto? Velký dům? Chodíte slušně a třeba draze oblékaní? Pak máte v naší společnosti problém.

Je jednoduché někoho ihned odsoudit za to co má nebo jak vypadá. Ale co druhá strana mince? Co když ten člověk na to celý život dře a šetří? Auto má třeba na leasing, dům na hypotéku a maká od nevidím do nevidím, aby to uplatil, aby mohl dopřát dětem trochu lepší život.

Nesuďme ostatní, nežijeme jejich život. Nevíme, čím si prošli, proč se chovají zrovna tak, jak se chovají. Zameťme si každý hlavně před svým prahem a ve svém životě.

Kdo jsi bez viny, hoď kamenem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz