Hlavní obsah
Lidé a společnost

Helena Houdová: Z nejkrásnější dívky Česka se stala slavná ezomentorka, která znechutila národ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Helena Houdová - se svolením

V roce 1999 vyhrála soutěž Česká Miss a dostala se na svůj vrchol. Po rozvodu propadla hlubinám ezoteriky a od té doby se stala odborníci na tantrické masáže a nové poznání. Má to však háček, Češi Helenu Houdovou nesnáší.

Článek

Byla krásná, oblíbená a nadaná. Helena Houdová se narodila 27. prosince 1979 v Plzni. Vystudovala vysokou školu, konkrétně Západočeskou univerzitu a začala pracovat na své postavě. Když jí bylo přibližně 20 let, kamarádi ji přesvědčili, aby se přihlásila do soutěže krásy Česká Miss. Ona je poslechla a soutěž vyhrála. Jak se později ukázalo, nešla tam proto, že by se světu chtěla ukazovat, jak je krásná a nadaná, ale naopak. Chtěla poukázat na globální problémy, které se ve světě téměř neřeší a stávají se velmi často ignorované. Přibližně ve svých 20 letech začala upozorňovat na negativní dopady dostavby jaderné elektrárny Temelín a bojovala za lepší životní podmínky v zemi.

Začala studovat duchovno

Postupem času se začala věnovat charitě, kdy podporovala i několik dětských domovů. Několik dětí si také na dálku adoptovala a již 13 let jim posílá peníze. Ani jedno dítě však nikdy neviděla. Když se nabažila slávy v Česku, rozhodla se vydat do světa. Několik let žila ve Spojených státech, kde začala fotit a předvádět pro různé světové značky. Ale nebyla to žádná láce, ale pořádný luxus. Zde se také seznámila se svým manželem, kterému nakonec porodila tři děti. Již během jejich vztahu však nastaly různé neshody a Helena po několika letech zjistila, že jí manžel podvádí. V tu dobu se naprosto zhroutila a skončila v nemocnici. A právě zde si údajně uvědomila, že je třeba se v životě zaměřit na své morální a duchovní hodnoty.

Proto se rozhodla absolvovat několik vzdělávacích kurzů, které by jí pomohly lépe pochopit své vnitřní já a naučit se lépe vnímat samu sebe. Poté, co všechny kurzy dokončila a získala různé certifikáty pochopila, že by se tímto oborem mohla začít živit. Ze začátku se jí dařilo velmi dobře, odstěhovala se na Bali a zde své kurzy pořádala nejen osobně, ale také online. Zpočátku skvělý byznys, který modelce zřejmě postupem času přerostlo přes hlavu. V ten moment totiž svým klientům naslibovala nemožné a své závazky přestala platit. Lidem nabízela například posvátnou cestu do Egypta nebo Tibetu, ale ani jedna z těchto cest se nakonec neuskutečnila. Klientům však peníze nevrátila, některé dokonce nabádala, aby si na její posvátnou cestu půjčili peníze. Začala dělat něco, co se mnoha lidem vůbec nelíbí. Cíl byl jasný, vydělat si, ale přitom nekoukat na to, jakou vizitku si tím vlastně udělá.

Posvátná cesta, nebo podvod?

Její posvátná cesta vyjde na rovných 70 tisíc korun. Ale pozor, v ceně nejsou letenky, což Helena Houdová nikomu neřekla. Klienti se dozvěděli krátce poté, co si cestu objednali a přišel jim email o tom, ať si zarezervují jakýkoliv let a datum, který jim bude vyhovovat. K tomu si ještě museli vyřídit turistické vízum a také povolení k pobytu. Jak se ale ukázalo, Helena to trochu přehnala, o čemž vypovídají i diskuze na sociálních sítích. Cestovní kanceláře nikdy předtím nezvyšovaly ceny tak výrazně, jako během nabídky této slavné modelky. Ale to není všechno, na programu je také aktivace portálu 1212 v Cheopsově pyramidě v Gíze, hluboký odpočinek v poušti, detoxikace těla a ducha v jezerech s krystalickou solí, koupel ve stylu Kleopatry a královské kódy, a také spojení s Atlantidou. To je ale luxus, že?

Když však na začátku léta tohoto roku přicestovala zpět do České republiky, setkala se spíše s kritikou a nenávistí. Lidé si Helenu Houdovou zaškatulkovali jako ezošmejdku, která z lidí vybírá peníze. Bohužel nikdo z nás si neuvědomuje, že to, čemu se Helena Houdová věnuje, chce především trpělivost a lidské vlastnosti, které každý z nás nemá. Pokud chodíme k psychiatrovi nebo psychoterapeutovi, také se ponořujeme do svého vnitřního já. Proč tedy kritizovat někoho, kdo v životě našel svůj životní sen a tomu se věnuje?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz