Hlavní obsah

Uvízli jsme v Egyptě, protože cestovka pro nás neměla letadlo. Byl to šílený zážitek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Jeli jsme na dovolenou do Egypta a těšili jsme se na to, že si užijeme krásnou dovolenou u moře. Bylo to skvělé a zážitek byl skutečně luxusní. Ale to jen do chvíle, než nám řekli, že nepoletíme domů.

Článek

Byl to jeden z těch dnů, kdy se zdálo, že vše půjde podle plánu. Naše dovolená v egyptské Hurgádě byla téměř u konce. Slunce pálilo na zlatavé písky a my jsme se loučili s mořem, když jsme obdrželi zprávu, která nám změnila celý den. Delegát cestovní kanceláře Blue Style nás informoval o tom, že náš zpáteční let do Prahy byl zrušen. V tu chvíli se nám svět obrátil vzhůru nohama. Všichni jsme se shromáždili v hotelové hale, kde se šířila nervozita jako požár. „Jak je to možné?“ ptali jsme se jeden druhého. Delegát, rodilý Egypťan, se snažil vysvětlit situaci, ale jeho slova byla plná zmatku.

Podle něj došlo k chybě v rezervačním systému, která způsobila, že naše letenky zmizely. Nevěděli jsme, co dělat, a stres narůstal. Další den nám bylo nabídnuto několik možností. Mohli jsme letět do Brna a odtud pokračovat autobusem do Prahy, nebo si prodloužit pobyt o den či dva na náklady cestovní kanceláře. Myšlenka na delší pobyt v Egyptě zněla lákavě, ale nejistota kolem návratu domů byla příliš velká. Nakonec jsme se rozhodli zůstat a čekat na další vývoj.

Náhlý obrat

Večer přišla nová zpráva. Delegát nás informoval, že se situace vyřešila a letadlo je připraveno odletět podle původního plánu. Byli jsme skeptičtí, dokud jsme neměli letenky v ruce. Když jsme je konečně dostali, úleva byla obrovská. Celá situace se ukázala být nedorozuměním mezi cestovní kanceláří a leteckou společností Smartwings.

Tato zkušenost nás naučila, jak důležité je mít trpělivost a být připravený na nečekané situace během cestování. I když jsme byli na pokraji zoufalství, nakonec jsme se vrátili domů s novým příběhem k vyprávění. Ačkoliv se zrušení letu nikdy nepotvrdilo, zmatek, který způsobil, nám připomněl, že i v dnešní době moderní technologie může dojít k chybám, které ovlivní naše plány.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz