Hlavní obsah
Aktuální dění

Trump a Fico, bratři v atentátu. Demokraté, probuďte se

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Monika Le Fay

Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump byl postřelen na mítinku mladíkem z jeho vlastní strany.

Článek

Celý svět oběhly záběry a fotografie kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa se zakrváceným uchem, hrozícího pěstí. Trump kromě neslyšných nadávek o chvíli později vyjádřil přesvědčení, že něco takového není ve Spojených státech možné. Opravdu? Každý, kdo viděl někdy v životě dokumentární film Jamieho Robertse Four Hours at the Capitol, už nikdy nevymaže z hlavy hordy tisíců zdivočelých amerických voličů, kteří zaútočili v lednu 2021 na Kapitol, aby za Trumpova souhlasu a podpory vyjádřili svůj protest proti zvolení Joea Bidena. Protest, za nímž kromě ničení a rabování zůstali také mrtví.

Donald Trump je podobně jako Robert Fico, jeho bratr v atentátu, ten, který rozdmýchává nenávist ve společnosti jako málokdo. Zatímco od demokratických politiků člověk očekává, že budou přispívat ke zklidnění společnosti a zasypávání příkopů, od psychopatů a populistů Trumpova typu se můžeme nadít jen větší nenávisti, větší polarizace společnosti a také větší ochoty vzít „spravedlnost“ do svých rukou. Zatímco Robert Fico díky Bohu z atentátu zázračně vyvázl a ukazuje prostřelený palec u nohy v žabkách

https://medium.seznam.cz/clanek/monika-le-fay-nikdo-mu-to-nepreje-a-nikdo-to-neschvaluje-ale-prece-jen-je-trochu-rozdil-mezi-nim-a-janem-kuciakem-63574#utm_content=ribbonnews&utm_term=Le%20fay%20fico&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

- takže ho může skvěle využít k dalšímu potlačení svobody a médií ve společnosti - na odvetu Donalda Trumpa teprve čekáme.

Ve chvíli, kdy je jeho soupeř Joe Biden slabý jako moucha a plete si Putina se Zelenským, je možné, že pojetí Trumpa-mučedníka, který zůstává silný (jak bylo okamžitě zmíněno jeho mluvčí), přinese kandidátovi nové body. Někteří lidé s narcistickou poruchou osobnosti rádi vzbuzují dojem, že jsou obětí, že za nimi stojí silný a krutý příběh, s nímž se každý dobrý člověk musí ztotožnit. V tomto podání je pak škrábnutí ucha útokem na celé Spojené státy, severní Ameriku, svět i galaxii.

Je smutné, že atentát odnesl nejméně jeden člověk a další byli zraněni. Střelba na veřejnosti nesmí být tolerována. Zatímco ale na Slovensku se vedla diskuse o tom, proč tak dlouho nikdo nereagoval, ve městě Butler ochranka nezaváhala a konala. Okamžitě také zastřelila útočníka, jímž je podle FBI mladý republikán Matthew Crooks z Pensylvánie.

Kult takzvaně tvrdých chlapů a jejich zbraní zase jednou nese své trpké ovoce.

Škoda, že útočníka nenapadlo svou frustraci řešit jiným způsobem.

Snad to demokraty konečně probudí a postaví nějakého důstojného kandidáta či kandidátku jinak je bohužel Trumpova cesta do Bílého domu jistá.

Zdroj:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-atentat-na-donalda-trumpa-ma-poranene-ucho-dva-lide-jsou-mrtvi-255756

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz