Hlavní obsah
Názory a úvahy

MS 2022 skupina A: Nizozemsko splnilo roli favorita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: Shutterstock.com

Ve skupině A to byl souboj 4 národů ze 4 různých kontinentů. Roli favorita splnilo Nizozemsko.

Článek

Až poslední hrací den skupiny A rozhodl o postupujících do osmifinále mistrovství světa. V nejlepší pozici před posledním zápasem bylo Nizozemsko, které nakonec porazilo domácí Katar 2:0 a postoupilo tak z 1. místa.

O druhé postupové místo to byl souboj do poslední minuty. Po závěrečném hvizdu se mohlo slavit v Senegalu, který porazil Ekvádor 2:1.

Výsledky

Katar - Ekvádor 0:2

Nizozemsko - Senegal 2:0

Katar - Senegal 1:3

Ekvádor - Nizozemsko 1:1

Katar - Nizozemsko 0:2

Senegal - Ekvádor 2:1

Tabulka

1. Nizozemsko (7b, 5:1)

2. Senegal (6b, 5:4)

3. Ekvádor (4b, 4:3)

4. Katar (0b, 1:7)

Zajímavosti

- Katar je první hostitelskou zemí v historii, která ve skupině nebodovala

- Cody Gakpo (Nizozemsko) se prosadil ve všech 3 zápasech základní skupiny

Názor

Mým favoritem číslo 1 bylo ve skupině Nizozemsko, to se potvrdilo, i když předvedená hra měla k dokonalosti hodně daleko. Na druhé postupové místo jsem se nedokázal rozhodnout, zda Senegal či Ekvádor. Po zranění Sadia Maného před začátkem turnaje jsem se mírně přiklonil k Ekvádoru. Afričané ale v posledním zápase zabojovali a i bez své největší hvězdy postoupili do osmifinále. Domácí Katar díru do světa neudělal, kvalita jejich hráčů je ještě jinde.

Hvězda skupiny

Nabízelo by se hned několik jmen, např. Gakpo nebo Valencia. Ale co takový Davy Klaassen? Devětadvacetiletý záložník Ajaxu začal turnaj na střídačce. Do úvodního zápasu naskočil až v 79. minutě a jeho gól pečetil výhru 2:0 nad Senegalem. Ve zbylých 2 zápasech nastoupil už v základní sestavě a pokaždé si připsal asistenci.

Celkové hodnocení skupiny

4/10

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz