Hlavní obsah
Bydlení

Kdo by nechtěl zlatý domeček

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Fotka od Pexels z Pixabay

Objevil se článek o stavbě minidomku za 5,65 milionů korun. Také ho chcete?

Článek

Kdo by si koupil domek o obytné ploše 26,3 metrů za tuto cenu, která je srovnatelná s garsonkou v pražské novostavbě? A ještě k tomu musím mít pozemek. A pozor, to není všechno. Výrobce si klade podmínky, kam své domky umístí.

Přijde vám to na hlavu? Jedná se o jedinečný design, prosklené stěny umožňují neuvěřitelné výhledy a splynutí s přírodou, pochopitelně má dům interiér ve zlatém provedení od prestižní londýnské značky XY - je to jedno, stejně jí nikdo neznáme.

Z pohledu obchodu se jedná o perfektní byznys plán. Vychází z již jednou vymyšleného stylu bydlení, původně zaměřeného na nízkonákladovost. Vyrobeno je pouze 79 kusů – toto číslo není ledajaké, vychází z periodické tabulky prvků. Wow, tahle předražená myšlenka má i hloubku.

Ale!! Dal se tomu punc zlata a cejch exkluzivity. O to dneska jde. Mít navrch. Mít něco víc. Mít něco, co nemá každý.

Nebudu zpochybňovat kvalitu materiálů a způsob provedení, který musí být opravdu precizní, aby se v tomto titěrném prostoru našlo vše, co je v domácnosti potřeba. Zdá se, že to bude opravdu nádhera na kterémkoliv místě, pokud to nebude u vás na vsi s výhledem na polorozpadlé JZD z jedné strany a zarostlý palouk ze strany druhé. Ale přece jen se stále bavíme o jedné místnosti, pořád je to jen vyšperkovaná garsonka, kdy sice nejsou potřeba záclony kvůli zvědavým sousedům, ale je potřeba vlastní pozemek.

Stále platí, že všechno má svého kupce. Nepopírám, že lehce nezávidím tomu, kdo si do tohoto svého domku zaletí soukromým tryskáčem na víkend a ráno se probudí s výhledem na Grand Canyon, Himaláje nebo norské fjordy.

Pokud si někdo tento domek koupí, nebude to z praktických důvodů. Který milionář potřebuje kadibudku ze zlata. Jedná se o prestiž, sebeprezentaci. U vyšších vrstev je to mobilheim za 6 milionů bez pozemku, pro nás smrtelníky je to ekvivalent dovolené na dluh pro čtyřčlenou rodinu za 100K.

Žijme si tak, na co máme, ale s rozumem. Teď se odporoučím žehlit, s kulisou Expertů na cestách, abych se podívala, kde si postavím stan až zase někam vyrazím.

https://www.novinky.cz/clanek/bydleni-o-zlate-minidomky-je-zajem-firma-je-ale-postavi-jen-na-vyjimecna-mista-40490071#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz