Hlavní obsah
Názory a úvahy

Holky, nestyďte se. Koukat po jiných je v posilovně normální

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Mnoho žen odmítá chodit do posiloven jenom proto, že je tam chlapi prý okukují. Je to pravda, nebo výmysl?

Článek

Každému člověku je nepříjemné, když na něj někdo jiný upřeně zírá. Jsou lidé, kteří mají takovou vyřídilku, že si to s dotyčným hned vyříkají. Ale jsou i tací, kteří se to snaží buď ignorovat, nebo dokonce přestanou na taková místa chodit. Jedním z takových míst může být i posilovna, či fit centrum, jak se takovým místům dneska moderně říká.

Ano, zírají

Nebudeme si tu hrát na ideální svět. Ano, i v posilovnách se skutečně najdou jedinci, kteří tam vyloženě okukují, nebo dokonce balí ženské. Nutno ale říci, že takových je tam opravdu minimum a objevují se jenom výjimečně. Většina lidí, chlapů, chodí do posilovny opravdu za tím správným účelem. Tedy cvičit a makat na sobě.

Ano, koukáme

To, že občas koukáme po někom jiném, ať už je to muž, nebo žena, ale nemusí nutně znamenat, že jsme přišli někoho očumovat. Prostě nás zajímá výkon daného člověk, jeho technika, provedení cviku, zvedaná váha i to, kolik udělá opakování. Není nic špatného na tom prohlédnout si něčí výkon, inspirovat se v technice, nebo zaregistrovat nějakou tu chybu. A dotyčného na ni upozornit.

Chápu, že mozek člověku velí, že když na nás někdo kouká, je nám to nepříjemné. A vyhodnocujeme, že má patrně nějaké postranní úmysly. Ale tak to být nutně nemusí. Až na těch pár čumilů jde ostatním skutečně mnohem více o výkon a provedení než o to, že by záměrně daný člověk okukoval některé partie z důvodu, řekněme sexuálního kontextu.

Chodíte ve dvou?

Jsou lidé, kteří nechodí do posilovny sami, ale chodí ve dvou. A co dělá ten druhý, když ten první cvičí? Dívá se na něj, sleduje jeho provedení, hlídá mu techniku, je připravený zakročit v případě potřeby pomoci. Na tom, že jeden kouká, nic špatného nevidíme. Ale když na provedení cviku kouká někdo jiný, má to být problém?

Videa versus realita

Celý internet je zaplavený videem z posiloven, kterými se lidé inspirují. Učí se techniku, seznamují se s novými cviky, zajímá je progres. Naprosto běžná věc, která nikomu nepřijde divná. Když ale to stejné udělá někdo v posilovně, je rázem za čumila, možná i úchyla. Takže, holky, nestyďte se. Koukat po jiných je v posilovně normální. Nehledejte v tom sexuální podtext, ale věci, které souvisí s výkonem.

Anketa

Vadí vám, když po vás lidé v posilovně koukají?
Ano, je mi to nepříjemné
10 %
Ne, soustředím se na cvik
20 %
Nevím, neregistruji to
70 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz