Hlavní obsah
Názory a úvahy

Bulvár jak ho neznáte: Nejde o hon na čarodějnice. Vše je promyšlený kalkul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nicol Prosová

Nehlédněte do světa bulváru trochu jinak. Do světa, který se tváří jako boj dobra se zlem, chudáků umělců a zlých novinářů. Tady platí jediné pravidlo: Nic není tak, jak se zdá. Jak funguje bulvár a proč ho Češi milují?

Článek

Možná se vám to zdá jako jednoduchá matematika. Novináři čmuchají, vytahují špínu a píšou o ní do bulvárních plátků. Tyto plátky mimochodem vydělávají nemalé peníze a popularitu v České republice mají neobvykle velkou. „Chudáci umělci, kteří musejí odolávat nátlakům těchto neoblíbených pisálků,“ myslíte si. Realita je ale úplně jiná.

Bulvár jako jedna velká spolupráce

Dalo by se spočítat na prstech jedné ruky (obrazně řečeno), kolik českých a slovenských celebrit nesnáší bulvár a nesnáší ho i za zavřenými dveřmi, když se nikdo nedívá. Totiž těch, kteří ohrnují nad bulvárem nos, ale potom sami od sebe poskytují tajně informace, nebo o sobě dokonce píšou sami články, těch je o dost více!

Bulvár jako značka úspěchu? V Čechách ano

Totiž nechtěných kauz je jak šafránu a mnoho českých celebrit si uvědomuje, že pozornost alespoň nějaká je lepší než žádná. Chtíč být v českém bulváru je opravdu veliký a kdejaká vipka si považuje titulní stránku bulváru za lepší reklamu, než kvalitní rozhovory do jiných periodik. Možná, že na Instagramu nebo v rozhovoru pronesou, jak je novináři otravují, ale jisté je, že pokud opravdu nechcete, aby se o vás psalo, psát se nebude.

Vzpomeňte si…

Kamarádství mezi novinářem a celebritou též není výjimka, a proto vždy, když si budete číst tyto bulvární libůstky, vzpomeňte si, že ač se vám bude zdát neuvěřitelné, že by nějaké intimnosti někdo vytahoval, ve většině případů jde o „spolupráci“ a ne o ničení cizích životů. Ve většině případů jde o promo svých nových značek, produktů či nových filmových rolí výměnou za pár vět o soukromém životě.

PS: Ano, i ošklivé nechtěné kauzy by se našly, ale pamatujte - je jich jako šafránu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz