Hlavní obsah

První měsíc zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Jak je to s aplikacemi a s nabídkami, které deklarují první měsíc zdarma? Je to malinko chyták.

Článek

Spoustu aplikací nabízí svým zákazníkům první měsíc zdarma nebo dokonce první tři měsíce zdarma. Má to za účel nalákat nové zákazníky. Setkat se s tím můžete u různých aplikací týkajících se například výuky cizího jazyka, tanečních lekcí v mobilu, filmových aplikací nebo cvičení v mobilu. Dále se může jednat o různá vylepšení základní verze, například u antivirových programů nebo u aplikací na poslech hudby. Jde většinou o to, že v základu musíte zkousnout reklamy, které vám tam neustále vyskakují. Pokud posloucháte hudbu, tak se vám ve vašem playlistu objevují mluvené reklamy, které mohou být dosti rušivé. A jak to tedy funguje?

Většinou zvolíte variantu, že chcete využít nabídky měsíc zdarma a aplikace po vás chce zadat číslo platební karty. To už leckoho odradí."Proč bych měl někomu poskytovat svoje číslo karty, když je nabídka zdarma?" Je to vcelku prosté. Obchodník vám za první měsíc zdarma strhne z karty nulu. Avšak po uplynutí měsíce zdarma, vám automaticky začne z karty/účtu strhávat částku, na další měsíc, který už zdarma není. Spotřebitel je potom naštvaný, že mu byla bez jeho vědomí strhnuta z účtu určitá suma. On chtěl přeci jenom ten měsíc zdarma. Avšak většinou jde o to, že pozorně nečteme obchodní podmínky. Občas nám přijde ještě i upozornění do emailu, nejlépe v cizím jazyce, pokud se nejedná o českou aplikaci. Pokud chceme opravdu využít pouze ten jeden daný měsíc zdarma, musíme před uplynutím měsíce předplatné zrušit tak, jak to požaduje obchodník. Někdy stačí jeden klik v aplikaci, tím předplatné snadno zrušíte. Jindy je zapotřebí napsat poskytovateli mail, ve kterém mu sdělíte předem svůj nezájem o nákup dalších měsíců. Je potřeba zkrátka dobře číst, k čemu se „upisujeme“. Nikdo však není neomylný, chyba se stane, zapomeneme zrušit předplatné a jsou nám strhnuty peníze. Nezoufejte. Zavolejte nebo napište poskytovateli a slušně sdělte svůj problém. Přehnané emoce rozhodně nic nevyřeší. Ve většině případů se domluvíte na slevě, někdy jsou dokonce ochotni vrátit celou částku. Lepší je však těmto situacím předcházet.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz