Hlavní obsah

I na Islandu se slaví Velikonoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Autor/ka fotografie: Pixabay: https://www.pexels.com/cs-cz/foto/krajina-priroda-pole-leto-247373/

Mnoho z nás alespoň jednou za život lákalo navštívit kouzelný ostrov zvaný Island. Pojďte se mnou alespoň nahlédnout, jak obyvatelé tohoto neobyčejného místa vítají příchod jara.

Článek

Tradice Čokoládové velikonoční vejce

Stejně jako v jiných částech světa, i děti na Islandu hledají schované čokoládové vejce po svých zahradách nebo bytech. Na Islandu jsou čokoládové vejce významnějším symbolem než klasická vejce, jelikož pro ně nejsou tak snadno dostupná.

Rodinné setkání

Pro místní obyvatele jsou Velikonoce svátkem rodinných setkání. Stejně jako my na Vánoce, i oni v tomto období jezdí navštěvovat své příbuzné a přinášejí jim dárky ve formě velikonočních vajec.

Pětidenní národní svátek

Velikonoce na Islandu představují pětidenní národní svátek, který začíná Zeleným čtvrtkem a končí Velikonočním pondělím. Během těchto dnů může být ovlivněna otevírací doba některých obchodů a bazénů. Nicméně, restaurace a bary jsou obvykle otevřeny.

Velikonoční mše

Ano, i na Islandu se konají bohoslužby během Velikonoc. Většina Islanďanů, kteří jsou převážně křesťané, navštěvuje kostely na Velikonoční neděli. Velikonoce jsou pro Islanďany důležitým náboženským svátkem.

Tradiční Velikonoční pochoutky

Na Islandu se na Velikonoční neděli konají rodinné hostiny, při kterých nesmí chybět jehněčí pečeně, červené zelí, pečené brambory a zelené fazolky. Jako dezert si obvykle připravují dort z místního jogurtu skyr.

Závěr

Je zřejmé, že na Islandu dávají lidé přednost společnému času strávenému s rodinou, než aby podlehli nákupnímu šílenství. Měli bychom si vzít příklad z jejich způsobu prožívání Velikonočních svátků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám