Hlavní obsah
Názory a úvahy

Na ponižující a hulvátské útoky není bič. Stačí jen ty, ty, ty?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Po surovém útoku na nemocnou Aničku a rodinu Slováčkových, všem slušným lidem zatrnulo. Volají po trestním zákoníku, ten ovšem prý na to nepamatuje. Takže Pavel Novotný může dál vyskakovat. Tentokrát to bylo hodně přes čáru.

Článek

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný si vzal tvrdě na paškál Felixe Slováčka a vyvolal na sociální síti bouři kritiky. Vše to začalo nevolí Novotného, když viděl na fotografii z májových oslav Felixe Slováčka s Kateřinou Konečnou, předsedkyní KSČM. Spustil tím snůšku hnusu, která byla mířena na rodinu Slováčkových, tedy i na Dádu Patrasovou, a bezcitně nevynechal ani Aničku, která bojuje s onkologickou nemocí. Kromě sprosťáren, které jsou nepřijatelné, ublížil tím víc člověku nejzranitelnějšímu. Kdo je zvědavý na jeho prognózy k zdravotnímu stavu nemocné Aničky! Tohle se nedělá.

Omluva? Tady nepomůže, je k ničemu

Vyřčené slovo již zpátky nevezmeš. Obzvlášť takové, které zanechá jizvy na duši. A jakou má váhu omluva, o které každý zapochybuje, zda byla myšlena vážně. A jestli byla vůbec upřímná.

Že by závist?

Rodina Slováčkových je bezesporu slavná. Rodiče dvou talentovaných dětí, Aničky a Felixe, nám svým uměním přinášeli potěšení po celá desetiletí. A Felix starší doteď nepolevil, hraje na své hudební nástroje dál, a sklízí úspěchy u nás i v zahraničí. To, že Dáda Patrasová vyvolává v dnešní době polemiku, nemůže anulovat její úspěchy a radost, kterou kdysi rozdávala v oblíbených filmech i pořadech, věnovaných hlavně dětem.

Člověče, ty budeš dlouho žít

Z dávného rčení pramenilo, když někdo z neznalosti někoho „pohřbil“, a pak se ukázalo, že to není pravda, říkávalo se: Ten se dožije dlouhého věku. V době, kdy nebyly sociální sítě, se mohly předávající informace řetězového charakteru snadno zkomolit. Věřilo se, že nevinně, a tohle rčení bylo dostatečným zadostiučiněním. Kéž je to pravda.

Aničko, jste statečná bojovnice, ustojíte to vítězně. Držím zatnuté pěsti. Moc!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz