Hlavní obsah
Umění a zábava

Stardance - mlácení prázdné slámy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Olgochorchoj

Nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně jménem Stardance. Byla to špička televizní zábava, dneska už místy připomíná hodně lacinou zábavu.

Článek

Stardance se na podzim znovu vrátí na televizní obrazovky. S novými celebritami, s víceméně stejnými tanečníky. Před lety seriózní a oblíbený pořad, dneska už se z něj televize snaží dostat něco, co v něm dávno není.

„Profi“ tanečníci

Páry tvoří profesionální tanečnící / tanečnice a celebrity. Trochu se obávám, že mnozí tanečníci už dosáhli svého maxima a vlastně se tam točí jen ze setrvačnosti. Nebo spíš proto, že nikomu dalšímu se tam moc nechce. Je to vlastně taková dobrá reklama. Když tanečník vede kurzy tance, tak se hezky zviditelní. Ale toho opravdového tance je tam minimum. Je to spíš scénický než společenský tanec. Ale jsou i zlaté výjimky. Jan Tománek je stálicí a dělá to opravdu srdcem. Jeho choreografie jsou zajímavé, taneční a prostě člověka baví. Má to energii a nápad. Ten doufám zůstane. To je showman na svém místě.

Celebrity

Zajímavé, jak je příprava pro mnohé z celebrit těžká a překvapující. Přitom mladé energické herečky či zpěvačky by s tím neměly mít nejmenší problém. Ovšem ony bohužel často ani do tanečních nechodily, tudíž pohyb a tanec vůbec, je pro ně prakticky neznámá činnost. Oproti tomu jiné, věkově starší celebrity, mají alespoň tu eleganci. I když čekat od nich, že zvládnou to, co mladí, je opravdu nešťastné. Proč už tedy neudělají Senior Stardance? Aby soutěžící alespoň věkově mohli být vyrovnaní. Často běží po parketu jak nadmutá koza a nevypadá to nijak hezky. Ač jinak jsou třeba sympatičtí, ty roky a bolavé klouby jsou prostě znát.

Porota

Porota už celkem nemá co nového nabídnout. Je to pořád to samé. Hodnocení prakticky pořád stejné, buď soutěžící netrefí hudbu, nebo mají špatná kolena a polámané ruce. To je jak přes kopírák a tam už fakt není ani záblesk něčeho zajímavého. Porotu bych vyměnila komplet. Pan Chlopčík je možná stálice a symbol poroty, ale všeho s mírou.

Moderátoři

Legendární Marek Eben. To je tak poslední zlato, které se v pořadu už třpytí. Bohužel, doba je tak absurdní a scénáře takové, jaké jsou, že ani tento super moderátor nemá šanci pořad vytáhnout z propadliště dějin. Možná, kdyby mu dali volnou ruku tvůrci pořadu. Ale to se televizi nemusí hodit. Paní Kostková k pořadu také neodmyslitelně patří. Její výkon a slova jsou však taky snadno predikovatelná a zasloužilo by si to trochu oživení. Ale jinak, jako moderátorská dvojice je nezapomenutelná a měnit ji by nebylo úplně lehké. I když, kdo ví.

Každopádně Stardance sklouzla z výšin někam dolů. Drží ji opravdu pár jedinců, jinak už není na co koukat. Možná už je trochu přetancováno a hledání aktérů je stále obtížnější. Je to jak přes kopírák a už značně ošuntělý. Lesk a noblesu už dávno pokryl prach a tahle show už není to, co bývala kdysi. Škoda, v začátcích měla opravdu zvuk a šmrnc.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz