Hlavní obsah
Hry

Astromos Speciál: Shrnutí traileru Grand Theft Auto VI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Rockstar Games (se svolením Take-Two Interactive)

Ne, sen to (už) není. Upoutávka na nový díl série Grand Theft Auto je venku. To nemůže tedy ujít bez povšimnutí, a tak si v tomto speciálu Astromosu shrneme to nejdůležitější a nejzajímavější, co jsme se z nové ukázky dozvěděli.

Článek

První oficiální oznámení od Rockstar Games jsme dostali v listopadu. Tehdy samotný prezident studia Sam Houser přes jejich sociální sítě a stránky uvedl, že „na začátku prosince zveřejníme první trailer na nové Grand Theft Auto“. Následně 1. prosince Rockstar vypustil artwork s datem a časem vydání „Traileru 1“. Nebylo by to ale oznámení bez úniků. Ten největší přišel několik hodin před oficiálním vydáním, kdy na internetu koloval celý trailer v horší kvalitě. Studiu tedy poté nezbývalo nic jiného, než upoutávku 5. prosince zveřejnit o 15 hodin dříve. Nyní však již na samotný trailer, jímž začíná revoluce ve videoherním světě.

Western na steroidech

Hned v prvních okamžicích videa můžeme vidět široký záběr na část mapy. Pozornost se však přenáší na osvětlení a grafiku samotnou, která se blíží realitě. Tímto je Rockstar Games v posledních letech velice proslulé – jejich předešlá hra, Red Dead Redemption 2 se zasazením na Divokém západě, posunula hranice videoherních vizuálů již v roce 2018. A to dokonce na staré generaci konzolí (Playstation 4 a Xbox One). Tehdy Rockstar ukázal a potvrdil, že právě oni jsou těmi, kteří dominují hernímu průmyslu.

K tomu přispívá i fakt, že prostě umí dělat trailery a grafika v nich není daleko od finální verze. Není tedy pochyb, že při vydání bude GTA VI vypadat alespoň tak famózně, jak nám to naservírovali v průběhu celého traileru.

Foto: Rockstar Games (se svolením Take-Two Interactive)

Část mapy za západu slunce

V hlavní roli…

Na začátku upoutávky se též setkáváme s hlavní protagonistkou hry jménem Lucia. Potvrzují se tím tak dřívější leaky, které ukazovaly ženskou hratelnou postavu. Dále se nám zde naskýtá i vhled do jejího příběhu. Odhaluje nám totiž, že se budeme muset pravděpodobně vypořádat s vězením, ve kterém je Lucia zavřena. Jak, o tom můžeme zatím jen spekulovat.

Foto: Rockstar Games (se svolením Take-Two Interactive)

Hlavní protagonistka Lucia

Jisté však je, že na celé dobrodružství nebudeme jen my a Lucia. Druhý protagonista, který byl rovněž předpovězen úniky, je Luciin parťák/přítel Jason. V traileru však není jeho jméno přímo uvedeno. Víme jen, že ve hře bude. Dle leaků jakožto druhá hratelná postava.

Návrat k jistotě

Zasazení hry bylo po mnoho let spekulované. Nikdo nevěděl, jestli vývojáři vytvoří zcela novou lokaci, či se vrátíme na některé z dobře známých míst. Rockstar si vybral onu druhou možnost. Vracíme se do Vice City.

Foto: Rockstar Games (se svolením Take-Two Interactive)

Nápis „VICE“ podobný s tím v GTA V ("VINEWOOD")

Nebude to však Vice City, jak jej známe. Město bude zasazeno do státu Leonida, kde se budou nacházet nejenom města, ale i příroda, podobně jako v minulém díle. Mohli jsme tak v traileru spatřit například bažiny s plameňáky. Celá mapa tak vlastně bude jakousi napodobeninou amerického státu Florida.

Vstupte!

Uniknout nám nemůže ani počet míst, která se v traileru objevila. Nejzajímavější jsou však samotné budovy. Na záběrech lze například vidět, jak v oknech bytovek svítí televize. Přitakává to tedy spekluacím, že okolo 70 % budov má být volně hráčům přístupno.

To souvisí taktéž s počtem aktivit, kterých se budeme moci ve hře zúčastnit. Trailer nás tak zavedl do jednoho z nočních klubů či naopak na závody monstertrucků v bahně.

Foto: Rockstar Games (se svolením Take-Two Interactive)

Interiér nočního klubu ve hře

Šílený Instagram

Pro ty z vás, kteří rádi scrollují na sociálních sítích, mám dobrou zprávu. I vývojáři z Rockstaru jdou s dobou, a tak ukázali v upoutávce příspěvky z herní sociální sítě. Pokud to tedy nepřipravili pouze pro trailer, budeme moci užívat sociálních sítí i v novém GTA.

V ukázaných příspěvcích můžeme vidět události, které se doopravdy staly v našem reálném světě. Jde například o muže bojujícího s krokodýlem v bazéně nebo o ženu twerkující na střeše jedoucího auta. Celý koncept vypadá jako skvělé zpestření hry. Doufejme, že se nakonec objeví i v samotné hře.

Foto: Rockstar Games (se svolením Take-Two Interactive)

Ukázka sociální sítě v novém GTA

V době psaní článku měl trailer na nové GTA bezmála 140 milionů zhlédnutí na platformě YouTube. To ukazuje, jak moc očekávaný tento nový díl je. Přinese bezpochyby revoluční změny ve světě videoher, jak už v hratelnosti nebo v grafice.

Každopádně si budeme muset ještě chvíli počkat. Na konci traileru nám je totiž oznámeno, že se hra skutečně bude jmenovat GTA VI, ale také, že by měla vyjít až v roce 2025. Nevíme, jestli jenom na konzole, jak je to Rockstar Games zvyklé dělat, anebo rovnou i na PC. Čekání nám však může zkrátit GTA Online, které nejenže je stále v provozu, ale zanedlouho by se měl ve hře objevit i další update s novým obsahem.

Anketa

Zaujal vás trailer na nové GTA?
Rozhodně
93,5 %
Tak napůl
3,2 %
Vůbec
3,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 31 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz