Hlavní obsah
Hry

Hra Jazýčky ven! je roztomilá pecka pro nejmenší s mopslíky v hlavní roli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ondřej Zeman

Dokážete si představit něco roztomilejšího než malého mopslíka, který na vás upírá svá kukadla a vyplazuje při tom svůj jazýček? Pokud ne, tak si desková hra Jazýčky ven! zaručeně získá vaše srdce.

Článek

Děti jsou stálým cílem výrobců deskových her. Dost často na ně cílí karetní hry, občas se ale na obzoru objeví trošku fyzičtější kousky, které do jisté míry staví na tom, že chtějí případné zájemce zaujmout svým vizuálem. A přesně do takové skupiny patří také rozkošná hra Jazýčky ven! schopná oslovit už obalem, který jí byl jejími tvůrci dán, a co teprve její obsah!

V jednoduchosti je síla hry Jazýčky ven!

Uvnitř krabice najdete dvanáct neskutečně pěkných kuliček. Tedy ony to nejsou kuličky, jedná se o velmi pěkně zpracované mopslíky jejichž maličká tělíčka lákají ke zmáčknutí. A co teprve ty oči. Neskutečné. Jakmile je zmáčknete každému z nich vyjede ven jazýček. U některých objevíte klasický červený jazyk, většina ho ale má pokryt odlišnou barvou. Narazit v Jazýčky ven! můžete na pejska s modrým, zeleným, žlutým, oranžovým nebo také růžovým jazýčkem, u něhož by se dalo pracovat s tím, že je to normální barva. Ale jak je možné, že ostatní mají tak podivně zbarvené jazyky?

Foto: Ondřej Zeman

Jazýčky ven! vám dává možnost si pejsky dávat na políčka.

Důvod je v Jazýčky ven! prostý. Všem se poštěstilo si líznout barevného lízátka, které jim zbarvilo jazyk přesně podle dané sladkosti a vy máte za úkol najít vždy toho, který si líznul z vámi vybraného lízátka. V krabici ovšem žádné laskominy nenajdete. Namísto nich jsou tu dvě kostky s barevnými stranami prezentujícími vždy některou z barev, které mají pejsci na jazycích. Jakmile si hodíte vždy máte před sebou jasné barvy a začíná pátrání.

Foto: Ondřej Zeman

Jazýčky ven! nabízí slušný prostor k uložení.

Celkem můžete vždy sáhnout na dva z dvanácti pejsků ve snaze najít toho správného. Když vyjede jazýček odpovídající vámi hozené barvě, pejska si můžete vzít k sobě. V případě, že se netrefíte máte ještě jeden pokus načež hraje další hráč. Základní myšlenka hratelnosti stojí na štěstí, především na schopnosti dětí si zapamatovat to, jaký jazýček vyjel naposledy z tlamičky pejska, kterého zmáčkl jejich soupeř. Když jim totiž bude přát štěstí v následujícím kole hodí danou barvu a rovnou si pejska přidají do své „stáje“. Pejsků naštěstí není v Jazýčky ven! tolik, takže si je zapamatovat pro mladší hráče není až tak náročné. Ve hře nenajdete žádné chytáky, díky čemuž se do hraní dostane celé skupina během pár minut a pak už si jen užívá sledování reakcí pejsků na to, jak je někdo stiská.

Foto: Ondřej Zeman

Jazýčky ven! vám dá do rukou slušnou partu pejsků.

Pro děti je hra Jazýčky ven! jasnou volbou

Ve svém volném čase se snažím prezentovat deskové hry napříč školami, školkami a přípravnými třídami. Hru Jazýčky ven! jsem proto měl možnost otestovat nejen na svých dětech, ale také napříč spektrem a musím říct, že většina dětí ze školky a předškoláků z ní byla naprosto nadšená. Fascinace pejsky představovala jedno z hlavních lákadel schopných upoutat pozornost, díky čemuž se od hraní nebyla většina schopná odtrhnout. Pozitivně tento kousek zapůsobil také na pedagogy, jimž se zkrátka líbila celková roztomilost a přístupnost. Ano, Jazýčky ven! není žádná komplexní deskovka, avšak pokud hledáte rychlovku, která vám utkví v paměti, tak tohle je jasná volba.

Za poskytnutí kopie hry Jazýčky ven! děkuji českému distributorovi, společnosti Blackfire.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz