Hlavní obsah
Cestování

Zapomeňte na Alpy! Moderní lyžařská střediska v Turecku lákají na skvělé podmínky a nulové fronty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: cz.snow-forecast.com

Ilustrační obrázek lyžování ve středisku Kayseri.

Výborné lyžařské podmínky, žádné fronty, parádní počasí i přívětivé ceny. Přesně to nabízejí nejmodernější lyžařská střediska v Turecku. A když vás lyžování omrzí, není problém vyrazit na turecké tržnice nebo ochutnat místní kuchyni.

Článek

Turecko už dávno není destinací jen pro letní dovolenou. V posledních letech zde vyrostlo hned několik moderních lyžařských středisek. Prozatím nejznámější je středisko Kayseri, které se rozprostírá na úbočí hory Erciyes ve středním Turecku.

Kayseri má rozhodně co nabídnout

Tento Lyžařský resort nabízí 55 km výborně upravených sjezdovek. Zázemí i služby jsou srovnatelné s tím, na co jsou čeští lyžaři zvyklí z domova nebo třeba z Rakouska. Do této oblasti je možné se dostat letecky, a to přímým letem z Prahy, který trvá cca 3,5 hod. Pokud si netroufáte vyrazit na vlastní pěst, můžete využít služeb českých cestovních kanceláří, které často nabízejí zájezdy za skvělou cenu a v ceně zájezdu může být zahrnut i skipas.

S frontami se tu pravděpodobně vůbec nesetkáte. Turecká lyžařská střediska zatím nejsou tak populární, abyste tu čekali ve frontě. Výjimkou je víkend, kdy to areálu přijíždějí i místní, avšak déle než 5 min. rozhodně čekat nebudete

Foto: kulturportali.gov.tr

Lyžování v Kayseri.

Každý si zde přijde na své

Naleznete zde modré, červené a občas i černé sjezdovky. Toto lyžařské středisko je vhodné jak pro úplné začátečníky, pro rodiny s dětmi, tak i pro zkušené lyžaře a snowboardisty. Na vrchol sjezdovek Vás dovezou vleky a lanovky, které byly vyrobeny po vzoru těch rakouských. Nejvýše se díky nim dostanete až do výšky 3400 metrů nad mořem. A pokud nemáte své vybavení, můžete si ho zde zapůjčit.

Nejen hory vás okouzlí

Po náročném dni plného lyžování, není nic příjemnějšího, než si zajít na horký čaj. Udělají vám zde ten místní a třeba k tomu přihodí i nějakou historku nebo tip na místa, která stojí za to navštívit. Kromě čaje si můžete dát i zde skvělou tureckou zmrzlinu, která se (jak jinak) neobejde bez malého představení. Místní hotely také často nabízejí parádní wellness a turecké lázně.

Až si odpočinete, můžete vyrazit do centra samotného města Kayseri. Zde je mnoho významných, historických památek, neboť kořeny tohoto města sahají až do roku cca 150 př. n. l. Můžete navštívit místní muzeum, náměstí nebo staré turecké lázně, které jsou stále v provozu, a to už 16. století. Téměř samozřejmostí je turecké tržiště, kde seženete úplně všechno.

Zdroje: článek iDNES.cz, článek ČeskoTurecko, článek Wikipedia, článek Snow.cz, článek fotrnatripu.tv,

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz