Hlavní obsah
Lidé a společnost

Zavraždil celou rodinu, protože mu to přikázal ďábel. Sousedé ale nic neslyšeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons

Obrázek domu rodiny DeFeových a Ronalda DeFea.

Příběh jako z hororu. Muž zavraždil své rodiče i sourozence během toho, co spali, ale sousedé nic neslyšeli. Vyšetřování se ujala nejen policie, ale také vyšetřovatelé paranormálních jevů. Mohl za tuto krutou vraždu opravdu ďábel nebo zdrogovaný syn?

Článek

Amityville je město, které se nachází v americkém státě New York. Známé se stalo především díky hrůzné události, která se zde odehrála v prosinci roku 1974. Tehdy nejstarší syn obchodníka Ronalda DeFea, Ronald Defeo ml., nemilosrdně zavraždil své rodiče a své čtyři sourozence. Všichni členové rodiny byli zavražděni ve spánku, a to zastřelením. Sousedé si však ničeho nevšimli a nikdo nic neslyšel. Během vyšetřování byly zjištěny podivné události, které vyšetřovala nejen policie, ale také slavní vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi.

Události před vraždou

Ronald ml. nebyl úplně vzorným synem a během vyšetřování vyšlo najevo, že měl se svou rodinou časté slovní potyčky. Hádky byly především mezi ním a jeho otcem, který na něj byl od dětství přísný a byl panovačné povahy. Ronald ml. měl právě proto hledat útěchu v drogách a alkoholu, přičemž vyhrocené situace a napjaté vztahy se svým otcem psychicky nezvládal. Syn otci údajně už před vraždou vyhrožoval, že ho zastřelí. Rodina na tom byla finančně velmi dobře, a tak se nejstaršího syna snažili vždy „uplatit“ dárky.

Osudný den

Ronald ml. v osudný den odešel dříve z práce a šel za přáteli do baru. To prý dělal často. Z baru měl volat domů, ale tam se nemohl dovolat. Z baru nakonec odcházel naštvaný.

V noci vzal Ronald pušku ráže 35 a v přízemí domu nejprve zastřelil svého otce, který spal v ložnici. Jednal ve vzteku, avšak mladík se později přiznal, že si již nedokázal pomoc a tak zastřelil i svou matku. Poté se vydal po schodech nahoru, kde zastřelil své čtyři sourozence ve věku 12, 9, 13 a 18 let. Vše se stalo okolo 3:15 hod. ráno.

Po těchto skutcích se mladý DeFeo vydal opět do baru, kde se dožadoval pomoci, přičemž vykřikoval, že někdo zabil jeho rodiče. Skupina lidí se tak vydala do domu DeFeových, kde bylo nalezeno šest mrtvých těl. Všechna těla ležela ve stejné poloze, na břiše a obličejem dolů. S výjimkou nejstarší dívky Dawn, které měla prostřelený obličej, zatímco všichni ostatní byli postřeleni do zad.

Vyšetřování

Ronald ml. se během vyšetřování nejprve snažil policistům nalhat, že během činu nebyl doma, neboť už odešel do práce. Toto se však brzo ukázalo jako lež. Jeden z kriminalistů nalezl za Ronaldovou postelí krabičku s náboji, které byly přesně ty, s jakými mladý DeFeo konal. Předmětná puška byla nalezena v nedalekém potoce. Zemřelí byli také podrobeni soudní pitvě a testům na omamné látky, avšak ani jedna pitva či test neprokázaly, že by se nejednalo o cizí zavinění.

Podivné a nejasné okolnosti

Jako podivné se jeví skutečnost, že zbraň, se kterou Ronald vraždil, dělá při výslechu nepřeslechnutelný rámus. A to dokonce takový, že když byl během vyšetřování uskutečněn zkušební výstřel, bylo hned jasné, že při prvním výstřelu během osudné noci by se museli vzbudit všichni z rodiny a dokonce i sousedé. Jenže sousedé i policejní hlídka, která v tu dobu měla službu a nacházela se v blízkosti domu rodiny DeFeových, nic neslyšeli.

Ronald také u soudu vypověděl, že k činu ho dohnala postava v kápi, která mu tvrdila, že Ronald musí zavraždit celou rodinu, neboť rodina se chce zbavit jeho. Postavu v kápi poté mj. uvedl i člen policejní hlídky, který údajně viděl někoho v kápi házet něco do zmíněného potoka. Později postavu v kápi označoval za samotného ďábla.

Divná může být i skutečnost, že dívka Dawn (18) zemřela jinak než ostatní. DeFeo ml. ve své výpovědi jednou uvedl, že právě ona zabila celou rodinu a Ronald poté zastřelil ji.

Soud Ronalda DeFea

Před soudem Ronald vypověděl několik odlišných verzí. Tvrdil i, že on skutek neudělal a přinutila ho k tomu postava v kápi. Soud ale této verzi nevěřil. Právník Ronalda poté tvrdil, že mladík nebyl při smyslech a měl duševní poruchu. Po psychiatrickém vyšetření ale nebyly shledány žádné psychické nemoci. Ronald se nakonec k činu přiznal, avšak do poslední chvíle tvrdil, že on zabil jen svou sestru, a to po tom, co ona zabila jejich rodiče.

Ronald dostal celkový trest o délce 125 let odnětí svobody. Ronald DeFeo ml. nakonec zemřel ve věku 69 let ve vězení.

V tom domě straší

I přes události, které se v domě staly, se do domu po DeFeových nastěhovala rodina Lutzových. Dům před nastěhováním nechali vysvětit, avšak i tak v něm rodina vydržela pouze 28 dní, poté utekli. Popisovali hned několik paranormálních jevů a na dům se dokonce přijeli podívat i slavní vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine, kteří potvrdili, že v domě opravdu straší.

Zdroje: článek iDNES.cz, článek Blesk.cz, článek novinykraje.cz, článek Proženy.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz