Hlavní obsah

Pete Best - nejslavnější smutný bubeník

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Image by pvproductions on Freepik

V životě se stávají příběhy, které mají v sobě smích i slzy, a příběh Petera Besta je jedním z nich. Narodil se 24. listopadu 1941 v Liverpoolu, a jak se později ukázalo, měl se stát nejznámějším bubeníkem, o kterém většina lidí nikdy neslyšela.

Článek

Jeho příběh začal ve chvíli, kdy se Pete připojil ke skupině, která se stala legendou - The Beatles. Ano, právě ten Pete Best, který stál u zrodu jednoho z největších hudebních fenoménů všech dob. Byl to on, kdo bubnoval s Johnem Lennonem, Paulem McCartneym a Georgem Harrisonem ve světle londýnských klubů, ještě předtím, než se svět o nich dozvěděl.

Ale osud si s Petem zahrál svoji špinavou hru. V roce 1962, v době, kdy Beatles začali skutečně prorůstat do povědomí, byl Pete nečekaně vyhozen z kapely. Důvody zůstávají mlhavé dodnes - někteří tvrdí, že byl Pete příliš atraktivní pro fanynky, jiní, že jeho hudební dovednosti nebyly na stejné úrovni jako jeho spoluhráči. Bylo to jako v špatné hudební písni, kde se najednou rozhoupe celá kapela.

Po odchodu z Beatles se Pete snažil vybudovat svou vlastní hudební kariéru. Ale bylo to jako být slavný výborník na studiích, kde nikdo o tobě nikdy neslyšel. Přestože se pokoušel o další projekty a vydání alb, jeho jméno už nikdy nezaznělo tak hlasitě jako dřív.

Ironicky, když se Beatles dostali na vrchol své slávy, začali svého bývalého bubeníka opěvovat ve veřejných prohlášeních. Stal se jakousi legendou z druhé ruky, neosobním hrdinou v historii, která ho jednou odmítla.

Pete Best však nikdy neztratil svůj smysl pro humor. V jednom rozhovoru poznamenal, že je největším pojištěním u života, protože pokud by zemřel, titulky by zněly: „Pete Best, bývalý bubeník Beatles, zemřel“. Jistě, život s ním nešetřil, ale on se nevzdal a stále s úsměvem na tváři pohlíží na svou neobvyklou cestu v hudební historii.

Dnes žije Pete Best stále v Liverpoolu, kde si občas zahraje s místními kapelami a vzpomíná na doby, kdy byl součástí toho největšího hudebního zjevení své doby. Jeho příběh je připomínkou toho, že ve světě hudby, stejně jako v životě, ne vždy vyhrávají ti nejlepší, ale ti, kdo se nejvíce snaží.

zdroj: wikipedia.org, novinky.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám