Hlavní obsah
Lidé a společnost

Joe Metheny. Kanibal, který své oběti prodával v hamburgerech ve stánku u silnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační obrázek

Mrazivý prosinec roku 1996. Policisté se právě chystají zatknout Joea Methenyho a už teď ví, že to nebude snadné. Sériový vrah a kanibal totiž váží neuvěřitelných 225 kg a je o něm známo, že mu velmi často ujedou nervy.

Článek

Vyrůstal v nefungující rodině

Methenyho dětství bylo poměrně komplikované. Společně se svými šesti sourozenci vyrůstal v americkém Baltimoru. Matka pracovala na dvě směny a o děti se příliš nestarala, otec byl těžký alkoholik, který nešel pro ránu daleko. Joe proto v brzkém věku odešel k armádě, jelikož už nechtěl dál trávit čas se svojí rodinou v tak depresivním prostředí. O několik let později začal pracovat jako dělník v továrně na zpracování dřeva, oženil se a narodil se mu syn.

První vraždy mu prošly

Jeho vražedné řádění odstartovalo dne, kdy ho opustila jeho drogově závislá manželka a vzala s sebou i jejich společné dítě. Metheny se s touto skutečností nehodlal smířit a v záchvatu zlosti se je rozhodl najít a přivézt zpět domů. Obešel všechna místa v okolí a zastavil se i pod mostem, kde si jeho žena často obstarávala drogy. Ani tam ji však nenašel. Narazil zde ale na dva bezdomovce, které ve vzteku zabil sekerou. Poblíž místa činu si poté všiml rybařícího může. Pro případ, že by snad něco viděl, ho rozsekal také. V panice hodil těla do řeky a utekl. Policie ho brzy dopadla, ale pro nedostatek důkazů strávil pouze rok a půl ve vazbě.

Lidské burgery prodával u silnice

Ihned po propuštění se opět vrhl do zběsilého hledání manželky a syna. Jelikož pátrání probíhalo neúspěšně, rozhodl se, že si opět vybije zlost na někom dalším a připravil o život dvě prostitutky. Tentokrát je však nehodil do řeky, ale jejich těla si přinesl domů, kde je rozřezal a vložil do mrazáku. Z lidského masa, smíchaného s hovězím, vyráběl placky, které trefně nazval Joeho burgery a prodával je nic netušícím kamioňákům ve svém stánku blízko silnice. Důkazy hrůzných vražd tak postupně mizely v nic netušících strávnících. Od té doby začal Metheny zabíjet pro zábavu. Kdykoliv mu došlo maso, vyrazil do ulic pro další oběť. Zavraždil deset lidí a nebýt toho, že se mu jedenáctý člověk ubránil a utíkal rovnou na policii, počet obětí by jistě stoupal dál.

Joe Metheny se okamžitě ke všem svým činům doznal a v roce 1997 byl odsouzen k doživotnímu trestu bez možnosti podmínečného propuštění. V roce 2017 byl ve své cele nalezen mrtvý. Úřady uvedly jako příčinu smrti srdeční selhání.

Methenyho zločiny jsou připomínkou temných stránek lidské povahy a jsou často zkoumány z kriminologického a psychologického hlediska.

https://www.lifee.cz/historie-a-tajemno/pomstychtivy-joe-metheny-sve-obeti-mlel-do-burgeru-ktere-prodaval-nic-netusicim-lidem_243622.html

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Joe_Metheny

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz