Hlavní obsah
Cestování

Křišťálové moře, vůně borovic a krásné pláže. Mala Duba vás okouzlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vlastní fotografie autora

Živogošče - Mala Duba

Pokud preferujete klidnou dovolenou bez větších davů lidí, je pro vás Mala Duba jako stvořená. Já osobně patřím mezi velké milovníky Chorvatska a tato část Živogošče mě naprosto uchvátila.

Článek

Letní destinace Živogošče se nachází na Makarské riviéře, zhruba 20 km jižně od města Makarska a tvoří ji tři menší vesničky - Porat, Blato a již zmiňovaná Mala Duba, která je ze všech částí nejklidnější a také nejmenší.

Najdete zde opravdu nádherné pláže z drobných oblázků, vysoké borovice, které lemují pobřeží, ale nejvíce vás ohromí dokonale průzračné moře, které září křišťálovou čistotou, osvětlenou slunečním svitem.

Foto: Vlastní archiv autora

Zátoka v Male Dubě

Jak už z názvu vyplývá, Mala Duba je opravdu malá, nachází se zde pouze jedna restaurace, obchod se smíšeným zbožím, stánek s čerstvým ovocem a obchod se suvenýry a vynikající zmrzlinou, avšak krátkou procházkou severně po pobřeží se dostanete až do městečka Igrane, které je oproti Male Dubě přece jen živějším letoviskem.

Jižně od Male Duby dojdete stezkou k té nejkrásnější pláži, kterou jsem kdy v Chorvatsku viděla. Řeč je o pláži Velika Duba. Kontrast mezi úchvatnou světlou modří vody a temně zelenými korunami borovic, nelze popsat slovy. Je zde spoustu malinkých zátok, kde si vychutnáte šumění moře a vůni jehličí naprosto sami. Na pláži se také nachází menší beach bar, kde si můžete dopřát svůj oblíbený drink či malé občerstvení.

Foto: Vlastní archiv autora

Pláž Velika Duba

Mala Duba se stala jedním z mých nejoblíbenějších míst, kam se určitě zase jednou vrátím a věřím, že si ji stejně jako já zamiluje každý, kdo ji navštíví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz