Hlavní obsah
Sport

Hvězdný Pastrňák a Zacha nepředvedli nic. Kanada vyhrála zaslouženě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: s.yume from Calgary, Canada, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

S příjezdem zvučných posil z Bostonu se ihned začaly objevovat hlasy o naději na zlaté medaile z mistrovství světa. Zápas s Kanadou ale fanoušky vrátil zpátky do reality. Český tým byl kvalitou o třídu horší a Pastrňák se Zachou nijak nepomohli.

Článek

Zápas s Kanadou musel fanoušky bavit. Nabídl úchvatné výkony na obou stranách a nádherné góly. Poukázal však i na jednu nelichotivou skutečnost. Opěvované a dlouho očekávané duo Pastrňák - Zacha na ledě nepředvedlo nic. Rozbilo navíc do té doby fungující první útočnou lajnu. Červenka, Pastrňák i Zacha byli na ledě neviditelní a mnohem zábavnější podívanou předvedli ostatní pětky, včetně té čtvrté.

Od Česka se čekalo víc

Česko si ze zápasu odnáší jediný bod za porážku 3:4 v prodloužení. Ani ten si ale nezaslouží. Ještě tři minuty před koncem totiž Češi prohrávali 1:3. Srovnali jen díky velké dávce štěstí. Jediné pozitivum je snad to, že dal gól i Dominik Kubalík, od kterého se v průběhu turnaje očekávalo více.

V ostatních aspektech už to bylo horší. Do zápasu s Kanadou jistý gólman Dostál už český tým příliš nepodržel. Hráči ztráceli puky v obranném pásmu a nedokázali se přizpůsobit neustálým napadáním ze strany Kanady. Snad nejhorší minelu předvedl obránce Jakub Krejčík, na jehož vrub šel druhý gól Kanady. Takové chyby by neměli dělat ani junioři.

Foto: s.yume from Calgary, Canada, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Čeští fanoušci byli jako vždy skvělí. To se ale nedalo říct o hráčích na ledě.

Rozhodly kvality jednotlivců

Zápas rozhodly především kvality individualit, které měla Kanada jednoznačně na své straně. Před zápasem přitom vypadalo, že tato výhoda bude i na české straně. Výrazná očekávání budilo především trio ze zámoří Nečas, Pastrňák a Zacha. Dobré výkony ale předvedl jen Nečas. Ten zapnul turbo mód, skvěle bruslil a svými dokonalými přihrávkami naservíroval střelcům oba góly, kterými jsme dotahovali ztrátu 1:3.

Pastrňák se Zachou se jen trápili a fanoušky jejich výkony rozhodně nemohly potěšit. A co je ještě horší, jejich nasazení k Romanu Červenkovi rozbilo první linii, která v minulých zápasech fungovala jako švýcarské hodinky. Kanadě jsme tímto nepřesvědčivým výkonem každopádně zařídili prvenství v pražské skupinu mistrovství, a tím potvrdila svou roli favorita.

Foto: Bostonbruinsfan22, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Od Davida Pastrňáka se čekalo, že bude tahounem českého týmu. Očekávání se bohužel nenaplnilo

Rozhodčí upoutali pozornost svými chybami

V ne úplně pozitivním světle se předvedli také rozhodčí. Hráči Česka ani Kanady nebyli často vylučovaní, bohužel však ani po jasných faulech. Do očí bila především situace, kdy během ponechané výhody při faulu Bedarda sudí přehlédli další faul Kanaďanů. Češi tehdy mohli získat důležitou přesilovou hru 5 na 3, což by možná rozhodlo utkání. Na kdyby se však hrát nedá. Rozhodují góly, kterých dala více Kanada. Na rozhodčí se vymlouvat nedá. Jisté však je, že sudí jsou nejslabším článkem turnaje.

Nervozita před čtvrtfinále

Zatímco Kanada má klid prvního místa v tabulce skupiny A, Češi musí být značně nervózní. Své konečné umístění, a především protivníka pro čtvrtfinále se dozví až po večerním souboji mezi Švýcarskem a Finskem. Hrozí, že český výběr narazí na neoblíbeného soupeře - výběr Spojených států. To by v současné formě národního výběru mohlo být fatální. Druhou možností je Německo, které je hratelnější. Nezbývá než doufat, že se duo Pastrňák - Zacha sehraje. Jinak se místo myšlenek na medaile budeme bát o postup ze čtvrtfinále.

Zdroje:

1) osobní shlédnutí zápasu

2) https://www.sport.cz/clanek/hokej-ms-studio-ms-hokej-to-nejtezsi-na-konec-proti-cechum-stoji-kanada-hostem-studia-bude-uznavany-kouc-5028724

3) https://www.irozhlas.cz/sport/ms-hokej/hokej-reprezentace-proti-kanade-ms-2024_2405211530_mim

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz