Hlavní obsah
Sport

Češi jsou po souboji s Kanadou rázem největšími kandidáty na medaile

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Borový, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

V úterním duelu s Kanadou čeští hokejisté ukázali, že dokáží hrát naprosto vyrovnanou partii i s těmi nejlepšími týmy. Stali se tak favority turnaje a jakákoliv kritika na jejich výkon v posledním utkání je naprosto mimo mísu.

Článek

Čeští hokejisté mají za sebou poslední vystoupení v základní části domácího mistrovství světa. Náš tým se předvedl v tom nejlepším světle, v jakém vůbec mohl. Skvělý výkon podali jak naše hvězdné posily, tak kluci, kteří naše barvy hájí od samého začátku. Český tým v očích hokejové veřejnosti jednoznačně vystoupal do role velkých favoritů celého turnaje.

Ve čtvrtfinále, které hrajeme ve čtvrtek v pražské O2 aréně, nastoupíme proti silnému týmu Spojených států amerických, který čítá velké množství zvučných jmen. Ale s tím, co český tým zatím na šampionátu předvedl, se Američanů bát nemusíme. Výkon proti Kanadě to jen potvrdil.

Zacha s Pastrňákem

Zlí jazykové tvrdí, že Zacha s Pastrňákem se příliš nepředvedli a nenaplnili svůj potenciál. To je ovšem velký nesmysl. Hodnotit výkon útočníka jen podle počtu nastřílených branek v jednom jediném utkání je naprosto amatérské. Obzvlášť, když přiletěl jen o den dříve z USA a překonal obrovský jet lag.

Takový David Pastrňák navíc včera posbíral a vybojoval enormní množství puků, byl tvořivý směrem dopředu, skvěle bruslil. Že nedal gól, vůbec nevadí a bude stačit, když to přijde až v průběhu vyřazovacích bojů. Hvězdy největší velikosti jsou zpravidla zvyklé, že celý tým hraje jen na ně. To se ale včera vůbec nedělo. Oba Medvědi z Bostonu v zápase s Kanadou bojovali jako lvi, poctivě se vraceli a hráli skvělou týmovou hru. Za to jim patří velký obdiv.

Nečas vyčníval

I přes skvělý výkon celého týmu bych rád vyzvedl jednoho hráče. Martin Nečas proti Kanaďanům předvedl, že patří mezi skutečnou hokejovou elitu. Máme tak vyhlídky na dalšího hráče, který se možná zařadí mezi nejlepší hokejisty planety. Nad jeho pohybem, přehledem na ledě a technickými kousky žasla celá O2 aréna i diváci u obrazovek. Když přidal dvě geniální gólové přihrávky, nebylo o nejlepším českém hráči utkání pochyb.

Foto: TheAHL, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Martin Nečas ukázal, že je jedním z nejtalentovanějších českých hráčů

Dalším, koho bych rád vyzdvihl, je český brankář Lukáš Dostál. I přes čtyři obdržené branky chytal opravdu skvěle a náš tým celou dobu držel. Kanadské pokusy byly jedovaté a velice nepříjemné. Přesto si Lukáš s většinou poradil.

Sestava si teprve sedá

Martin Nečas má za sebou teprve dva zápasy a bostonské duo s trochou nadsázky jelo z letiště rovnou na stadion. I tak jsme Kanaďany měli, jak se říká na lopatě a pouze štěstěna rozhodla ve prospěch kolébky hokeje.

Naši kluci ještě do čtvrtka doladí detaily, bostonská delegace nabere síly po dlouhém letu a ve čtvrtfinále předvedeme Američanům, jak se hraje hokej v srdci Evropy. Pro český hokej je skvělou vizitkou to, jaký zájem naši nejlepší hráči z NHL projevují o reprezentaci své vlasti. Mimo jiné i díky tomu o českém týmu teď mluví celý hokejový svět jako o možných kandidátech na medaile a kdo ví, třeba i na zlato po třinácti letech. Máme na to!

Zdroje:

Osobní shlédnutí zápasu ČR-Kanada

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz